Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Halk Sağlığı Şubesi ekiplerinin yaptığı etkin denetimler gündüz ve gece farklı işyerleri olmak üzere devam ediyor.

Bu kapsamda Halk Sağlığı Şubesi ekipleri tarafından rutin olarak yapılan denetimler sonucunda işyeri izni almadığı ve tadilat halindeyken üretim yaptığı tespit edilen CMR Çiğ Köfte isimli işletmeye ait 174 kg çiğ köfte müsadere edildi. Aynı denetimler sonucunda, Lefkoşa sınırları içerisinde bulunan ve CMR Çiğ Köfte işletmesine ait olduğu tespit edilen 2 satış yerinin de, imalatın uygun koşullarda yapılmadığı gerekçesi ile faaliyetleri geçici süreyle durduruldu.

İzinsiz olan ve iznini yenilemeyenlere kapatma uyarısı

LTB Halk Sağlığı Şubesi’nden yapılan açıklamada,  izinsiz veya iznini yenilemeden ve sağlık koşullarına uygun olmadan işyeri çalıştırmanın suç olduğu hatırlatılarak; hijyen koşullarına  uymadığı ve geçerli iş yeri izni olmadan faaliyette bulunduğu tespit edilen işyerlerine kapatma işleminin uygulanacağının altı çizildi. Açıklamada ayrıca, denetimlerin aralıksız olarak süreceği bir kez daha yinelendi.

musadere-1.jpg

musadere-2.jpg