Kamuda çalışan doktorların özel sektörde de hizmet vermesine ilişkin 2 yıldır devam eden davanın sonuna gelindi.

Mahkeme kararını açıkladı. Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nın 43’üncü maddesine uyulmadığı gerekçesi ile Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği tarafından Sağlık Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’na açılan ve 2 yıldır süren davada Serbest Çalışan Hekimleri Birliği haklı bulunarak Kamuda çalışan doktorların özel sektörde de çalışması yasaklandı. 

Mahkeme, Sağlık Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’na açılan ve 2 yıldır süren davada, Sağlık Bakanlığı’na yasayı uygulaması için 6 ay süre verdi.

Kararın ardından Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, BRT’ye yaptığı açıklamada, ortada çok önemli bir mahkeme kararı olduğunu kaydederek, 6 ay boyunca herşeyin takipçisi olacaklarını söyledi. Gardiyanoğlu ayrıca, "Sağlık bakanı aleyhime karar verilirse uygulamam istifa ederim demişti ne yapacaksanız çıkın yapın” dedi.

Sağlık Bakanı’na “6 ayı 6 yıl gibi kullanmaması” çağrısı yapan Gardiyanoğlu, kamuda çalışan hekimlere de seslenerek, “bir an önce yasal zemine dönsünler” dedi.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, sağlıkta ikinci iş davasının kararını BRT’ye değerlendirdi.

Bakan Sucuoğlu, “mahkemeden geçiş dönemi istemiştik ve bunun verilmiş olmasını da memnuniyetle karşıladık”dedi.

“Bize düşen bu 6 aylık sürede en iyi şekilde çalışarak, gerekli şartları ve yasaları hazırlamaktır” şeklinde konuşan Bakan Sucuoğlu, arzu ettikleri geçiş döneminin karara bağlanmasıyla 1 Ağustos’a kadar gerekli yasal çalışmaların tamamlanacağını söyledi.