Sağlık Bakanı Salih İzbul, Devlet Hastanelerinin yanı sıra Sağlık Merkezleri’nde otomasyon sistemine geçilmesine yönelik gerekli altyapı çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan İzbul açıklamasını, Türkiye Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Organ Doku ve Diyaliz Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Bahri Kemaloğlu’nu kabulünde gerçekleştirdi.

Sadece organ-hücre-doku nakli alanında değil, tüm sağlık birimlerinde eksiksiz ve tam otomasyon sistemine geçmeyi hedeflediklerinin altını çizen Bakan İzbul, sağlıkta verilerin kayıt altına alınmasının önemine işaret etti.

Sağlık Bakanlığı’nın, otomasyon sisteminin geliştirilmesine yönelik çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Bakan İzbul, Bakanlığa bağlı beş hastanenin daha önce otomasyon sistemine dâhil edildiğini anımsatarak, kısa bir süre önce tüm sağlık merkezlerinde de otomasyon sisteminin hayata geçirilmesi için gerekli altyapı çalışmasının tamamladığını kaydetti. 

“SAĞLIKTA VERİLER MUTLAKA KAYIT ALTINA ALINMALI…”

Türkiye Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Organ Doku ve Diyaliz Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Bahri Kemaloğlu da konuşmasında, KKTC’de sağlık alanında yürütülen çalışmalara her zaman seve seve katkı sağlamaya hazır olduklarını belirterek,  organ ve doku-hücre nakillerinin başarısı için otomasyon sistemi ve verilerin kayıt altına alınmasının öneminde dikkat çekti.