KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan, dört konuda yaşanan sorunların çözümüne yönelik 15 Aralık tarihine kadar adım atılmaması halinde süresiz grev de dahil olmak üzere her türlü eylemin hayata geçirileceğini söyledi.

Bazı hastane görevlilerinin de katıldığı eylemde, basın açıklamasını Kaptan yaptı.

Sendikaların aylardır, grev, eylem ve basın açıklaması yaptığını ancak sorunların çözülmediğini ifade eden Kaptan, çalışanların, sendikacıların ve halkın hükümetin duyarsızlığından şikayetçi olduğunu savundu.

“HER TÜRLÜ EYLEM HAYATA GEÇİRİLECEK”

Kaptan, Sağlık Bakanlığı’ndan dört konuda yaşanan sorunları çözmesini talep ettiklerini, 15 Aralık tarihine kadar adım atılmaması halinde süresiz grev de dahil olmak üzere her türlü eylemin hayata geçirileceğini söyledi.

Yaşanan sorunlara da değinen Kaptan, Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde, sağlık ocaklarında, Kan Bankası’nda ve laboratuarlarda personel eksikliği yaşandığını, çalışma saatlerini düzenleyen tüzük ve nakil tüzüğüyle ilgili sıkıntılar bulunduğunu belirtti.

Kaptan, Teşkilat Yasası’ndan kaynaklanan sorunların da çözüm beklediğini dile getirdi.

Bir gazetecinin Sosyal Sigortalar Dairesi’ne ilişkin sorusunu yanıtlayan Kaptan, hükümetin, yapılan protokole duyarsız kaldığını, bunun “utanç verici” olduğunu iddia etti.

Hükümetin istihdam politikalarını da eleştiren Kaptan, sorunların bu politikalarla çözülmesinin mümkün olmadığını savundu.