Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, TC Tüm Bürokratlar ve İş Adamları Derneği’ni kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Şahali, kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ta çözüm sürecinin olumlu bir atmosferde ilerlediğini dile getirerek, adada çözümün sağlanması sonrasında oluşacak barış ve istikrar ortamında yapılacak yatırımların global boyutta olacağını dile getirdi.

ŞAHALİ: “ÇÖZÜMLE BİRLİKTE YATIRIMLAR GLOBAL ÖLÇEKTE OLACAK”

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, Kuzey Kıbrıs’a yatırım niyetiyle gelen misafirleri memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, adada bir çözüm sonrasında oluşacak barış ve istikrar ortamında yapılacak yatırımların global boyutta olacağını dile getirdi. Şahali, Kuzey Kıbrıs’ın dünyada yasal statüye kavuşması için çözümün elzem olduğunu belirtti. 
Şahali, herşey pahasına çözüm değil, eşitlik statümüzün tanımlandığı ve geleceğe aktarıldığı bir çözüm için çaba harcandığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı’nın hükümetin de desteğiyle adada bir çözümün gerçekleşmesi için çalıştığını ifade eden Şahali, ortamın olumlu olduğunu, bu ortamın Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilecek seçim sonrasında da devam etmesi dileğini dile getirdi.

Şahali, çözümle birlikte yasal olarak AB’nin bir parçası halini alacak olan Kuzey Kıbrıs’ta fiili olarak AB’nin hukuk bütünlüğünün hakim olacağını ifade etti. Şahali, bakanlık olarak AB’ye uyum konusunda çalışmalarından da bahsederek, AB’ne dahil olunmasıyla birlikte tarım alanında ciddi fırsatlar bulunduğunu kaydetti.

1458652497.jpg

BİLGETEKİN: “TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜN SAĞLANMASIYLA DİĞER ALANLARDA BÜTÜNLÜK DAHA KOLAY”

TÜMBİAD Genel Başkanı Ufuk Bilgetekin de kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye ile KKTC arasındaki ticari hacmi geliştirmek ve istihdama yönelik muhtelif yatırımları hayata geçirmek amacıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bilgetekin, Kıbrıs’ta bir çözüm sonrasında oluşacak yatırım iklimine dair incelemelerde bulunmak niyetlerini de dile getirerek, toprak bütünlüğünün sağlanmasıyla diğer alanlarda bütünlüğün daha kolay olacağı görüşünü dile getirdi.