Şahali yaptığı yazılı açıklamada, partilerine gönderilen 24 Ekim tarihli yazı ile Güzelyurt’un sorunlarının ve çözüm önerilerinin görüşüleceği bir davet yapıldığını söyleyerek, bu davette Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun açık oturumun açılışını yapacağı ve açılış konuşmasını yapacağını bildirilmediğini kaydetti.

Şahali, 17 Kasım tarihli ve farklı bir Mahmut Özçınar imzası ile bazı sivil toplum örgütlerine gönderilen davet yazısında ise, açık oturumun açılışını Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun yapacağı ve konuşma gerçekleştireceğinin ifade edildiğini belirterek, “Böylesine gayri ciddi bir tutumu parti olarak benimsemek mümkün değildir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaklaştığı bu dönemde herkesi yanıltıcı bir davranışla toplantı salonuna toplayıp Cumhurbaşkanı ile buluşturmayı “Şark Kurnazlığı” olarak niteleyen Şahali, “Güzelyurt Belediyesi’ni her zaman UBP’nin bir sponsoru gibi yöneten Mahmut Özçınar’ı bu davranışından dolayı şiddetle kınıyoruz” dedi.

Şahali şöyle devam etti:

“On yedi yıldan beri Güzelyurt Belediye Başkanlığını yürüten Mahmut Özçınar, bugüne kadar Güzelyurt’un gelişmesi, kalkınması, nüfusun artırılması için ekonomik gelişimi için hangi projeyi yaptı, hangi hükümetten ne gibi destek istedi? Bilen, gören, duyan var mı? 
Bu ülkede 18 yıl Başbakanlık, 5 yıl Cumhurbaşkanlığı ve 33 yıl milletvekilliği yapan Eroğlu ve partisinin eseri değil mi bugünkü Güzelyurt? Bu gerçekler ortaydayken Derviş Eroğlu neyin açılışını yapacak?  Güzelyurtlulara ne diyecek? Bir karış toprak vermem ama sürünmeye devam ediniz mi diyecek?  Vatan, millet, Sakarya nutku mu atacak? Güzelyurt’un sorunları böyle mi çözülecek?”

Mahmut Özçınar’a, “belediyeyi partisel amaçlar doğrultusunda kullanmaktan vazgeçin” çağısı yapan Şahali, “Bu halk ile oynamaktan artık vazgeçin! Bir iş yapacaksanız samimi olun, dürüst olun. Sağa başka, sola başka davranmakla yönetici olunmaz. Sahte imzalarınızla yeni skandallara yol açmaya devam ediyorsunuz. Sizi gerçek imzanızı kamuoyuna açıklamaya davet ediyoruz” dedi.

Şahali açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sizi gayrı samimi ve oyunbaz bulduğumuz için, Güzelyurt halkını bir kez daha Sn. Eroğlu’na yem etmek istediğin için CTP olarak sizi protesto eder, bu akşamki Açık Oturuma katılmayacağımızı sevgili Güzelyurt halkına saygılarımızla bildiririz.”