Tarım Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı görevini bugün devreden Erkut Şahali, görevini hiç kimse ya da hiçbir kesime en küçük bir kırgınlık hissetmeden, derin dostluk duygusu içinde devrettiğini belirterek, “İlkeli, şeffaf ve dürüst bir biçimde kararlılıkla halkıma hizmet etmeye devam edeceğim” dedi.

Şahali yazılı açıklamasında, Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı görevini 6 ay sürdürdüğün ve bugün devrettiğini ifade ederek, yeni bakan Nazım Çavuşoğlu’na başarılar diledi.

Halk adına yürütülen görevlerin gelip geçici olduğu bilincinden uzaklaşmadan, görevini layıkıyla yerine getirebilmek için çalıştığını belirten Şahali, şunları kaydetti:

“Ülke ortalamamıza göre çok uzun sürmeyen bu görevler sırasında uzun erimli projelere imza atma şansını bulmak mümkün olmuyor maalesef. Ancak yine de tamamlayamayacağımı bildiğim pek çok konuya müdahalede bulunduk. Görev alanıma giren hemen her konuda, yapısal dönüşüm ihtiyacımız olduğunu bilerek, tamamlamak kısmet olmayacak olsa dahi en azından başlatmış olmanın iç huzurunu yaşıyorum.

Umarım başlattıklarımızı bir süre sonra çok daha olumsuz koşullarda yeniden başlatmak zorunda kalmayız. Ve yine umarım ki başlattıklarımız tamamlanır, bizde tüm halkımızla birlikte tamama erdirenlerin mutluluğuna ortak oluruz.”

Erkut Şahali, bugün göreve gelen Nazım Çavuşoğlu’nun bir önceki koalisyon hükümeti ortağı olan partiye mensup olduğunu ve kendileriyle birlikte hazırlanan hükümet programındaki hedefleri tutturabilmek üzere görev üstlendiklerini kaydetti.

Bu program çerçevesinde sürdürülen çalışmaların ileriye taşınmasını temenni eden Şahali, şöyle devam etti:

“Siyasete oluşmuş güvensizliğin içinde kendim olabilmeyi başarmak, benimsediğim dünya görüşü ve partimin politikalarına uygun biçimde davranabilmek en büyük gayretimdir. Bu gayretin bir yansıması olarak iletişim kanallarımı hep açık tutmaya çalıştım. Ulaşılabilir olmak için, en zor zamanlarda dahi, hassasiyetle uğraş verdim. ‘Nasıl olsa cevap vermez’ önyargısının farkında olarak telefonuma cevap vermeye, veremediğim aramalara geri dönmeye, farklı pek çok kanaldan gelen mesajları mutlaka yanıtlamaya çalıştım. Yine de eksik kalanlar olmuşsa, af dilerim.”

“Koltuk” hırsı hiçbir zaman yaşamadığını belirten Şahali, bu konuda şunları kaydetti:

“Bugün makamı kendime dair iç huzuru ama geleceğe dair ciddi kaygı ile devrettim. Ben makamdan, kamunun kıt kaynaklarını verimli bir biçimde yönetme sorumluluğum gereği, geldiğim gibi ben olarak ve geldiğim kadar ama daha fazla öğrenmiş, daha da deneyim kazanmış olarak ayrıldım.  Umarım devrettiğim halefim de, devredeceğinde, geldiği gibi ve geldiği kadar olur.”

Şahali, şahsına bakanlık onurunu layık gören partisine, kabinesinde güvenini her an hissederek yer aldığı Başbakanı’na ve görevi sırasında birlikte mesai şansı bulduğu tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.