Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, mazot desteklerinin yarısının kısa bir süre içerisinde ödeneceğini ve tarımda reform çalışmalarının on gün içerisinde üreticilerle paylaşılacağını açıkladı.

Bakanlık’tan verilen bilgiye göre, Tarım Bakanı Şahali bugün, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği ile Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği heyetleriyle ayrı ayrı görüştü.

“KISA BİR SÜRE SONRA MAZOT DESTEKLERİNİN YÜZDE 50’Sİ…”

Çiftçi ve hayvancılara ödenecek mazot desteğinin de ele alındığı görüşmelerde Bakan Şahali, üreticilerin alacağı olan mazot desteklerinin yüzde 50’lik kısmının kısa bir süre içerisinde ödeneceğini söyledi.

REFORM ÇALIŞMASI 10 GÜN İÇERİSİNDE ÜRETİCİYLE PAYLAŞILACAK

Tarımda reform çalışmalarında Bakanlık olarak, üzerlerine düşen çalışmayı tamamlamak üzere olduklarını kaydeden Şahali, en geç on gün içinde çalışmayı üreticilerle paylaşacaklarını, reform çalışmasında girdi maliyetlerinin düşürülmesinin esas alındığını ifade etti.

NAİMOĞLULARI

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları, kabulde yaptığı konuşmada reform çalışmalarına üretici kesimin de dahil olmasının öneminin altını çizdi.

KELLE

Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle de, çiftçinin doğrudan gelir desteği, mazot desteği ile ürün bedellerinin ödenmesinin gerektiğini dile getirdi.