Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, ülkenin yüz akı bir üretim alanı olan patates üretimine desteklerinin süreceğini söyledi.

Şahali, Patates Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Yeşilada başkanlığındaki patates üreticilerini kabul etti.

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Şahali’yi yeni görevi için kutlayan Birlik Başkanı Yeşilada, patates ithalatındaki paketleme sorunu başta olmak üzere sorunlarını aktardı, taleplerini dile getirdi.

ŞAHALİ: “DESTEK SÜRECEK”

Bakan Şahali ise ülkenin yüz akı üretim alanlarından biri olarak nitelendirdiği patates üretiminin sürdürülebilirliğinin sağlanması için desteklenmeye devam edileceğini söyledi.

Şahali, Kıbrıs’taki politik durumun değişme ihtimalinin her an arttığı şu günlerde, dış piyasadaki rekabet gücünün artırılması için kalite ve standartlaşmanın önemine vurgu yaptı.

1447687396.jpg

“PATATES ÜRETİMİNİN ÜLKEMİZE KATMADEĞERİ ARTIRILACAK”

Patates Üreticiler Birliği’ni kabulünde konuşan Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, patates üretiminin, hem ülke ihtiyacının tümünü karşılaması, hem de tüm olumsuzluklara rağmen dış piyasada rekabet gücü yüksek bir ürün olması bakımından önemli olduğunu söyledi.

Ülkedeki patatesin erkencilik özelliği ve yılda iki kez ürün alınması gibi yadsınamayacak avantajları olduğunu belirten Şahali, patates sektörünün, hem üretimde sürdürülebilirliğinin sağlanması, hem de kalite ve miktar bakımından katma değerinin artırılması için desteklenmeye devam edileceğini ifade etti.

Şahali, patates üretimini gerek makro ekonomik dengeler, gerekse kırsal kalkınma ve istihdam açısından önemsediklerini vurguladı.

Şahali, üreticilerin ve kendi gayretlerinin birleşmesiyle sınırlı kaynakların daha verimli kullanılabileceğine ve aydınlık günlere ulaşılabileceğine inanç belirtti.

YEŞİLADA: “EN İVEDİ SORUNUMUZ PAKETLEME”

Bakan Şahali’yi ziyaretlerinde konuşan Patates Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Yeşilada ise, ABAD kararları sonrasında yurt dışına patates ihracatının durduğunu hatırlatarak, son yıllarda Türkiye’ye ihracatın başladığını belirtti.

Türkiye’deki tüketicinin bir marka olan Kıbrıs patatesinin değerini anlamasıyla Türkiye’ye ihracatın her geçen gün arttığını söyleyen Yeşilada, bunun sevindirici bir gelişme olduğunu dile getirerek, geçtiğimiz yıllarda ithal edilen patatesin Toprak Ürünleri Kurumu tarafından paketlendiğini ve bu uygulamanın yeniden yapılmasını talep ettiklerini söyledi.

En ivedi sorunun paketlemedeki belirsizlik olduğunu belirten Yeşilada, renkli mazot uygulamasına geçilmesi beklentisini de dile getirdi.