Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, Türkiye’den gelecek su sayesinde ülkede rekabet edilebilir ürünlerin yetiştirilebileceğini söyledi.

22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle yayımladığı mesajda Erkut Şahali, dünya nüfusunun artması, iklim değişiklikleri, yeraltı kaynaklarının kirlenmesi gibi nedenlerden dolayı kullanılabilir suyun her geçen gün dünya nüfusunun ihtiyacını karşılayamayacak boyutlara gerilediğini, bu yıl tamamlanan KKTC’ye Su Temin Projesi’nin, gerek kullanım, gerekse tarımsal amaçlı olarak önemli bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi.

Şahali, bu aşamadan sonra esas olanın Türkiye’den gelen suyun en iyi şekilde yönetilmesi olduğunu kaydetti.

Türkiye’den gelen suyun, tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi, çeşitliliğin arttırılması, rekabet edebilir ürünlerin yetiştirilmesi açısından ekonomik bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Şahali, Bakanlığın, suyun tarımda kullanılacak kısmının planlanması için yoğun bir çalışma yürüttüğünü kaydetti.

Dünya Su Günü”nü için bu yıl “su ve istihdam” temasının belirlendiğine işaret eden Şahali, su sayesinde tarımsal faaliyetlerdeki gelişmelere bağlı olarak istihdamın da doğru orantılı olarak artacağını söyledi.

Bakan Şahali, suyu tasarruflu kullanan bir toplum yaratmanın gerektiğini de kaydetti

Dünya Su Günü, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından Dünyada giderek artan temiz su sorununa dikkat çekmek amacıyla 1992 yılında ilan edilmişti.