Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, süt imalatçılarını kabul ederek görüştü. Süt İmalatçıları Birliği Başkanı Candan Avunduk başkanlığında Şahali’ye ziyaret gerçekleştiren imalatçılar sektördeki sorunlarını dile getirerek, taleplerini ortaya koydu. Bakan Şahali, kabulde yaptığı konuşmada 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe koymayı hedefledikleri tarımsal reform çalışmasının hükümet programında ortaya konan vaatleri tutturmaya yönelik bir yeniden yapılandırma olacağını söyledi.

ŞAHALİ: TARIM SEKTÖRÜNÜN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

İmalatçıları kabulünde konuşan Şahali, bir süredir dile getirilen reform çalışmasının sorulması üzerine, tarım sektörüne sürdürülebilirlik kazandırmak için, hükümet programındaki hedefleri tutturmaya yönelik yeniden düzenlemeler yapılacağını ifade etti. Şahali, çalışmanın küçükbaş hayvancılık sektörünün geliştirilmesi, hijyen ve standartların tuttaurulması yönünde adımlar içereceğini belirtti. Destekler söz konusu olduğunda, küçük, orta ve büyük işletmelerin kendi özelinde ayrı ayrı ele alınması gerekliliğine vurgu yapan Şahali, süt fiyatının sektörün tüm unsurlarının gerçekçi biçimde değerlendirilerek belirlenmesi gerektiği inancında olduklarını dile getirdi. Şahali, söz konusu çalışmanın 1 Ocak itibarıyla hayata geçirilmesi veya bu tarihten itibaren kademeli olarak uygulanmasını hedeflediklerini de belirterek, önümüzdeki haftanın sonunda çalışmayı ilgili kesimlerle paylaşacak noktaya geleceklerini söyledi.

AVUNDUK: SÜT FİYATLARI KALİTEYE GÖRE OLMALI

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı’nı ziyaretlerinde konuşan Süt İmalatçıları Birliği Başkanı Candan Avunduk, sektördeki sorunlarını dile getirirken, süt fiyatlarının belirlenme noktasında süt kalitesine göre fiyatların belirlenmesi , süt ödeme vadelerinin yeniden düzenlenmesi ve girdi maliyetlerinin aşağıya çekilmesi gibi taleplerini ortaya koydu.

dscn4732-001.jpg