CTP milletvekili Erkut Şahali, süt sektörü için lokomotif bir kuruluş olan SÜTEK’ in yasasının küçük bir değişiklik içerdiğini belirterek, sektörün içinde bulunduğu durum dikkate alındığında bu kurumun daha dinamik çalışması için değişikliğin yerinde olduğunu belirtti.

Sektördeki sorunların giderilmesi için bunun tek başına yeterli olmadığını belirten Şahali, sektörün yeniden yapılandırılmasının esas olduğunu kaydetti.

Süt sektörünün üretim ve imalat bacağı ile ülkeye sağladığı istihdam katkısının yadsınamaz olduğunu belirten Şahali, sektörde planlı dahi olsa küçültülmeye gidilmesinin istihdamı önemli ölçüde etkileyeceğini vurguladı.

Şahali, ithal ürünlerin piyasadaki hakimiyeti dikkate alındığında, iç tüketimde tüketicinin damak zevkindeki değişime neden olacağını, bunun da yerli ürünün daha da gerileme tehlikesi ile karşı karşıya kalacağını söyledi.

Şahali, Tarım Bakanlığı döneminde SÜTEK’te yeniden yapılandırma konusundaki çalışmalara işaret etti.

Şahali,SÜTEK’in dinamik bir yönetim kurulu tarafından yönetilecek olmasının sevindirici olduğunu söylerken, atanacak kişilerin sektörle ticari ilişki içinde olmaması konusunda dikkatli olunmasını istedi.