Silifkeli iş adamları ve üreticilerin de katıldığı toplantıda, Silifke ile KKTC arasında tarımsal ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Şahali kabulde yaptığı konuşmada, ticaret hacmi olan, ancak siyasi tanınmamışlık nedeniyle dış pazara açılmada zorluklar yaşayan bir devlet olarak çözüme duyulan ihtiyacı vurguladı.

Erkut Şahali, Türkiye’den gelen her heyeti sevinçle karşıladıklarını, ziyaretin ticaretle bağlantılı olmasının ise kendilerini daha da mutlu ettiğini belirtti.

Şahali, Kıbrıs’ta müzakere sürecinin ilerlediğini ve çözüm oluncaya kadar Türkiye ile sürdürülen ticaretin en üst düzeyde olması için standartların yakalanmasının önemine değinerek, Kıbrıs’ta bir çözüm sonrasında çözümün getireceği fırsatların değerlendirilebilmesi için de bunun önemli olduğunu söyledi.

Açıklamaya göre, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar da konuşmasında, Silifke’nin, Türkiye’de tarımsal üretimin yoğun olduğu bir bölge olduğunu belirterek, kardeş bir ülke olan KKTC’ye bu alanda işbirliği olanaklarını araştırmak amacıyla ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade etti.