Yeni koalisyon hükümetinin kurulmasıyla birlikte Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nda da devir teslim töreni gerçekleştirildi. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı görevini üstlenen Nazım Çavuşoğlu, görevi Erkut Şahali’den devraldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre törende konuşan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, mevcut projelerin yanı sıra yeni projeler üreterek bakanlığın kurumsal yapısını, vizyonunu geliştirerek geleceğe taşımak gayreti içerisinde olacağını ifade etti.

Bakanlık görevini devreden Erkut Şahali de konuşmasında, ortağı oldukları hükümetin programına uygun bir biçimde pek çok yeni ve ileri adımlar attıklarını, bakanlığı bulunduğu noktadan daha iyi bir noktaya taşıma gayretiyle çalıştığını ifade etti.

Şahali, Çavuşoğlu’nun bu makamda daha önce bulunduğunu anımsatarak, “Umarım bıraktığınızdan daha iyi bir noktada bulursunuz ve bulduğunuz noktadan daha iyi bir noktada da görevinizi devredersiniz” dedi.

CTP-UBP Koalisyon Hükümeti döneminde ülke ortalamasına göre fena sayılmayan altı aylık görev süresi boyunca bakanlığı bulunduğu noktadan daha iyi bir noktaya taşıma gayreti içerisinde olduğunu ifade eden Şahali, daha uzun görev süreleri olması halinde daha istikrarlı yönetebilme kabiliyetinin de ortaya çıkabileceğine değindi.

Tarım Bakanlığı’nın ülkenin hep sorunlu bakanlıklarından biri olduğunu kaydeden Şahali, doğal kaynaklar ve gıda konularının ise kontrol alanları olarak hep gündemde durduğunu belirtti.

Şahali, “Gıda konusu hem yurttaşın hem de bizlerin son derece hassasiyetle yaklaştığımız konulardır. Pek çok yapısal sorunlar bulunmaktadır. Bu yapısal sorunları geri dönmemek üzere giderme konusunda ciddi isteklilikle çalıştık” dedi.

Görev süreleri boyunca bir reform gayreti içerisinde olduklarına da değinen Şahali, ortağı oldukları hükümetin programına uygun bir biçimde pek çok yeni ve ileri adımlar attıklarını kaydederek, kimisi tamamlanmış, kimisi süreç olarak devam eden projelerin tamamlanması dileğini ifade etti.
Şahali, konuşmasının sonunda, “Ben çalışma arkadaşlarımla azimli bir şekilde görevimi layıkıyla yerine getirme gayreti içerisinde oldum. Benimle birlikte görev yapan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim ve umarım ki sizler de ülkenin geleceğine katkı sağlayarak bu görevi yerine getirirsiniz. Hayırlı olsun” dedi.

ÇAVUŞOĞLU: “BAKANLIĞIN KURUMSAL YAPISINI, VİZYONUNU GELİŞTİREREK GELECEĞE TAŞIMAK GAYRETİ İÇERİSİNDE OLACAĞIZ”

Görevi Şahali’den devralan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da konuşmasında, Şahali’nin genç ve kendisinin takdir ettiği bakanlardan biri olduğunu belirterek, görev süresi daha uzun olsaydı tarımı aldığı yerden çok daha ileriye götürme fırsatı olacağına inanç belirtti.

Devletin kurumsal yapısı içerisinde başlatılan projelerin daha ileriye taşınmasının kendisi için de önemli olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, “Mutlaka iyi yaptığınız CTP-DP döneminden başlayan ve devam eden, CTP–UBP döneminde devam eden projelere en iyi şekilde sahip çıkılacaktır” dedi.

Ülke tarımının, gıda güvenliğinin, doğal kaynaklarının korunma noktasında her türlü emeğe saygı duyarak, her türlü görüşü dikkate alarak ülkenin geleceğinin şekillenmesinde katkı yapma gayreti içerisinde olacağını söyleyen Çavuşoğlu, başlatılan projelerin devam ettirilmesi noktasında tereddüt olmamasını istedi.

Çavuşoğlu, mevcut projelerin yanı sıra yeni projeler de üreteceklerini belirterek, bakanlığın kurumsal yapısını, vizyonunu geliştirerek geleceğe taşımak gayreti içerisinde olacağını ifade etti.

Bakan değişikliğinin bir bayrak yarışı, bir nöbet devri gibi algılanması gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu, bu güne kadar verdiği hizmetlerden dolayı Şahali’ye teşekkür etti.