Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarının Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Sivrice batısında yürüttüğü arama kurtarma faaliyetlerinde 44'ü Suriye, 8'i Irak uyruklu toplam 52 göçmen kurtarıldı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Sivrice Burnu önlerinde kayıp olduğu değerlendirilen bir düzensiz göçmeni arama faaliyetlerinde herhangi bulguya ulaşılamadığı ve arama faaliyetlerine son verildiği bildirildi.

Çanakkale Behramkale önlerinde bir Sahil Güvenlik botu tarafından sahil güvenlik görevi esnasında denizden kurtarılan Afganistan uyruklu bir düzensiz göçmenden alınan bilgiye istinaden kayıp olduğu değerlendirilen 13 kişinin arama faaliyetlerinde de herhangi bulguya ulaşılamadı. Arama faaliyetlerine görevlerden istifade ile devam edileceği belirtildi.

Çanakkale Sivrice batısında bir grup düzensiz göçmenin yardım istemesi üzerine görevlendirilen bir Sahil Güvenlik Arama Kurtarma gemisi tarafından 44'ü Suriye, 8'i Irak uyruklu toplam 52 düzensiz göçmenin kurtarıldığı bildirildi.