Türkiye sahil güvenlik ekiplerince dün ve önceki gün 670 göçmen kurtarıldı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde arama kurtarma faaliyetlerine ilişkin bilgiye yer verildi.

Buna göre, önceki gün Akyarlar'ın doğusunda iki lastik botta bulunan 28, dün de iki lastik bottaki 27 göçmen kurtarıldı.

Kuşadası Güvercin Adası'nın batısında dün motorlu ahşap teknede bulunan 35, Dikili Kıllık Burnu'nun batısında dört lastik bottaki 226, Dikili Bademli'nin batısında iki lastik bottaki 126 ve Kaş İnce Burun'un batısında lastik botla seyir halindeki 34 göçmen kurtarıldı.

Didim Tekağaç Burnu önlerinde de dün fiber teknedeki 16 göçmen kurtarıldı, göçmen kaçakçısı olduğu değerlendirilen Türk vatandaşı yakalandı.

Ayvacık Kadırga Burnu'nun doğusunda lastik bottaki 51, Çeşme Karaada'nın kuzeyinde lastik botta bulunan 76 ve Çeşme Karaabdullah Burnu'nun güneyinde lastik bottaki 51 göçmen de kurtarıldı.

ÇORUH NEHRİ'NE ATLADIĞI BELİRTİLEN KADINI ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Bu arada, Artvin'in Yusufeli ilçesi Hamzet mevkisinde 4 Mart'ta Çoruh Nehri'ne atladığı belirtilen kadını arama çalışmalarına İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Afet ve Acil Durum Müdürlüğü unsurlarınca devam ediliyor.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde 11 Mart Cuma günü evinden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan kişinin bulunması için İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca başlatılan çalışmalar sürüyor.

KARA SINIRLARINDAN YASA DIŞI GEÇİŞLER

Kara Kuvvetleri Komutanlığının hudut birlikleri tarafından dün Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 522 kişi ve Türkiye'den bu ülkeye kaçak geçmeye çalışan 14 kişi yakalandı. Müdahaleler sırasında şüphelilerden 169 ilaç ele geçirildi.

Irak'tan Türkiye’ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 16, Türkiye’den Yunanistan'a kaçak geçmeye çalışan bir ve Bulgaristan'a gitmeye çalışan 13 kişi yakalandı.