AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı'nın, "Yavru vatan, ana vatan değil, iki kardeş ülkeyiz" yönünde açıklamalarına ilişkin "Acaba Güney Kıbrıs Rum Kesimi'yle gelecekte bir birlikteliği düşünerek mi böyle bir cümleyi kullanmıştır, doğrusu kafamda böyle bir soru belirdi" dedi.

Şahin, Safranbolu ilçesinde bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin iktidarda olduğu dönemlerde yaptıkları yatırımları ve uyguladıkları projelerden örnekler vererek 7 Haziran seçimlerinin ardından yeniden iktidar olduklarında hedefledikleri Türkiye'yi anlattı, gazetecilerin de sorularını yanıtladı.

"YAVRU VATAN" TARTIŞMASI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın başlattığı "yavru vatan" tartışmalarına yönelik görüşü sorulan Şahin, Türkiye Cumhuriyeti devleti dışında KKTC'yi tanıyan başka bir ülke olmadığını dile getirdi.

Şahin, Akıncı'nın sözleriyle "Yavru vatan olmaktan sıkıldık, artık başka ülkelerinin de tanıdığı, kendi ayakları üzerinde duran bir müstakil devlet olacağız, yavru değil büyümüş bir devlet olacağız" niyetini kastediyorsa buna saygı duyacağını kaydederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanı'nın bu sözü söylemesinin altında başka nedenlerde mi yatıyor? Acaba Güney Kıbrıs Rum Kesimi'yle gelecekte bir birlikteliği düşünerek mi böyle bir cümleyi kullanmıştır, doğrusu kafamda böyle bir soru belirdi. Çünkü seçim kampanyası boyunca bu anlama gelen bir takım açıklamalarda bulundu. Yani AB üyesi Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti'nin içerisinde yer almayı amaçlayan ve böylece orada bizim vatan olarak gördüğümüz toprakları bu birliğin içerisinde eritmeyi hedefleyen bir düşünce yapısının mı ürünüdür? Önümüzdeki günlerde Sayın Akıncı ilk ziyaretini Ankara'ya gerçekleştirecektir. Benim ve çok sayıda vatandaşımızın hafızasında beliren bu sorulara sağlıklı bir cevap vermesini kendisinden bekliyoruz."