AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye ile ilgili kararına ilişkin, "Bu karar, Avrupa'nın Türkiye'ye şaşı bakışının son ifadesi diyebiliriz. Ön yargılı ve objektiflikten uzak bu karar bizim için yok hükmünde. Bu kararın kıymetiharbiyesi yok. Daha önce PKK paçavralarının sergilenmesine izin verdikleri için şaşırtıcı da olmadı." dedi.

Şahin, AP'nin, Türkiye'nin AB ile sürdürdüğü müzakerelerin geçici bir süreliğine dondurulmasını tavsiye eden ve hukuki bağlayıcılığı olmayan tasarıyı kabul etmesine ilişkin, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

"Bu karar Avrupa'nın Türkiye'ye şaşı bakışının son ifadesi diyebiliriz. Ön yargılı ve objektiflikten uzak bu karar bizim için yok hükmünde. Bu kararın kıymetiharbiyesi yok. Daha önce PKK paçavralarının sergilenmesine izin verdikleri için şaşırtıcı da olmadı." diyen Şahin, alınan kararın Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını sarsmayacağını bildirdi.

AP'nin terör örgütlerine destek olmaktan vazgeçmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

"Olağanüstü hali gerekçe gösteriyorlar. Eğer AP samimi ise Fransa ile ilgili olarak da bir adım atması gerekir. Eğer o adımı atarlarsa samimi olduklarını biz anlarız. Avrupa şunu unutmamalı, kendilerine mahkum ve mecbur olmadığımızı akıllarından çıkarmamaları gerekiyor. Bilakis Avrupa Türkiye'nin dostluğuna, ortaklığına, sahip olduğu potansiyele muhtaç durumdadır. Aksi takdirde bu ilişkilerin zarar görmesinden zararlı çıkacak, Avrupa olacaktır."

Şahin, Türkiye'nin doğu, batı, kuzey ve güney ile de yapıcı ve güzel ilişkiler geliştirebilecek potansiyele sahip bir ülke olduğuna işaret etti.

Türkiye'nin sahip olduğu stratejik konum, potansiyel ve dinamik insan kaynağının, barış içinde ilişki kurmaya hazır bütün yapılar ve Türkiye için bir avantaj olduğuna dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti:

"Biz doğuyu batının yerine, batıyı doğunun yerine ikame etmiyoruz. Barış ve huzur perspektifiyle bütün işbirliklerinin içinde yer almaya hazırız. Böyle bir kararın arefesinde Türkiye'nin maruz kaldığı saldırılara bakmış olsalardı bu kararı almazlardı diye düşünüyorum."