Emekli Büyükelçi, Girne Amerikan Üniversitesi öğretim görevlisi Hasibe Şahoğlu’nun “Çıplak Gerçekler” adlı kitabı tanıtıldı.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Lokali’nde yer alan tanıtım etkinliğine Milli Eğitim ve Kültür Bakanı  Özdemir Berova da katıldı.

1955 -1974 yılları arasında  adada yaşananları konu alan kitapta, Şahoğlu,  kendisi ve ailesindeki 19 kişinin TMT ve mücahitlik anılarını anlatıyor.

Fotoğrafların da yer aldığı kitabın tanıtımında bir konuşma yapan Şahoğlu, geçmişte yaşananların gelecek nesillere aktarılmasının önemini vurguladı ve kitapta gerçekleri aktardığını belirti. Şahoğlu kitabında sadece  anlatımlarından yararlandığı kişilerin mensup olduğu toplumun kahramanlıklarına ve diğer tarafın düşmanlığına yer vermediğini belirtti.

1466527434.jpg

Mili Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da Kıbrıs Türk halkının 1571 yılında toplum olmak adına adaya çıktığını ve o günden bu yana adada var oluş mücadelesi verdiğini söyledi.

Geçmişten günümüze uzanan olaylar zincirinin kolay örülmediğini dile getiren Berova, bu süreçte yaşanan zorlukları anlattı ve bunları gelecek nesillere bırakmanın değerli ve önemli olduğunu söyledi.

Kitabın yalın ve akıcı bir Türkçeyle yazıldığını belirten Berova bu tür kitapların gelecek nesillere ışık tutacağını vurguladı.

Kitapta anıları bulunan Vesile Vehbi ile Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Dekanı Ülvi Keser de duygu ve düşüncelerini aktaran birer konuşma yaptılar.