Gamze Pir Baykur

 Mağusa’da 2015 ile 2016 yılları arasında 3 farklı kişiden toplam 19 bin 700 TL nakit parayı sahtekarlıkla temin ettiği gerekçesiyle tutuklanan Cemaliye Akyürek’in ardından aranan suç ortağı Selman Ekşi de tutuklandı. “Sahtekarlıkla para temini” suçlamasıyla dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Cemaliye Akyürek ve Selman Ekşi, tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle daha poliste tutuklu kalacaklar.

Sahte belgeyi zanlı Ekşi düzenledi…

Meselenin tahkikat memuru Mehmet Emin Doğan, zanlı Cemaliye Akyürek’in 2015 ile 2016 yılları arasında bankada yüklü müktarda parası olduğunu söylemek suretiyle 3 farklı kişiden toplam 19 bin 700 TL parayı sahtekarlıkla temin ettiğini belirtti. Zanlı Akyürek’in, alacaklıların kendisini sıkıştırmaya başlamasından sonra zanlı Selman Ekşi ile temasa geçerek kendisine bir yazı hazırlamasını istediğini belirten Doğan, zanlı Ekşi’nin ise işlem tarihini 19 Eylül 2016 olan Türkiye İş Bankasında Cemaliye Akyürek adına bulunan 2 milyon 955 TL’nin “Kara para” yasası altında bloke edildiğini ancak bu blokenin 10 Ekim 2016 tarihinde kalkacağını ve bu parayı kullanabileceği yönünde bir belge düzenlediğini açıkladı.

Doğan, zanlı Ekşi’nin hazırlamış olduğu belgeyi, “Whatsapp” isimli programdan zanlı Akyürek’e gönderdiğini belirterek, zanlı Akyürek’in ise konu belgenin çıktısını alarak alacaklılardan birine verdiğini, diğer alacaklılara ise “Whatsapp” üzerinden gönderdiğini açıkladı.

Zanlıların bir birleri aleyhine iddiaları var…

Polis Memuru Mehmet Emin Doğan, zanlı Cemaliye Akyürek’in ikinci bir gönüllü ifade verdiğini söyleyerek, zanlı Ekşi aleyhine bazı iddiaları olduğunu ve ifadesinde bazı isimlerin de geçtiğini belirtti. Zanlı Selman Ekşi’nin de gönüllü ifade verdiğini belirten Doğan, zanlı Akyürek’i doğrular nitelikte ifade verdiğini ve zanlı Akyürek’in aleyhine de bazı iddialarda bulunduğunu söyledi.

Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Doğan, zanlı Akyürek ile Ekşi’nin tutukluluk sürelerinin 3’er gün daha uzatılmasını talep etti.

3’er gün daha…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Cemaliye Akyürek ile Selman Ekşi’nin tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.