Girne’de ehliyetsiz olduğu için sahte beyanla kiraladığı ZMB 431 plakalı araçla Bafra’da kaza yapan ve eski eşi Gökhan Çakır’ı arayarak kazayı üstlenmesini sağlayan Nurhayat Erdoğmuş ile eski eşi Gökhan Çakır tutuklandı.

Zanlı Erdoğmuş “Sürüş ehliyetsiz araç kullanma”, “Sigorta kapsamaksızın araç kullanma”, “Dikkatsiz ve tehlikeli sürüş yapma” ve Sahte beyanla kayıt temin etme” suçlamalarıyla, zanlı Çakır ise “Sahte beyanla kayıt temin etme” suçlamasıyla dün İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkeme tarafından teminata bağlanan ve teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı Erdoğmuş ile Çakır, 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Eski eşini arayıp kazayı üstlenmesini istedi…

Meselenin tahkikatını yürüten Polis Çavuşu, zanlı Nurhayat Erdoğmuş’un 18 Kasım 2015 tarihinde Girne’de alkollü araç kullanırken tespit edildiğini ve 21 Kasım 2015 tarihinde geçici olarak 3 aylığına iptal edilen 1 yıllık ehliyetinin 21 Şubat 2016 tarihinde ise iptal olmasından dolayı Motorlu Araçlar Mukaitliğine iade edildiğini belirtti. Zanlı Nurhayat Erdoğmuş’un Girne’de sahte beyanla kiraladığı ZMB 431 plakalı aracı sürüş ehliyetsiz ve sigorta kapsamaksızın sürdüğü esnada 1 Mart tarihinde Bafra’da kaza yaptığını belirten Polis Çavuşu, zanlı Erdoğmuş’un kazadan sonra eski eşi Gökhan Çakır’ı arayarak kazayı üstlenmesini ve Mağusa Devlet Hastanesi’ne giderek kaza yaptığını söyleyip hasta kaydı yaptırmasını istediğini açıkladı.

Polis Çavuşu, zanlı Çakır’ın ise zanlı Erdoğmuş’un istemi üzerine Mağusa Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne giderek kaza yaptığını beyan edip sahte beyanla kayıt temin ettiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Polis Çavuşu, TC vatandaşı olan ve KKTC’de yasal statüsü bulunmayan zanlı Erdoğmuş ile KKTC’de çalışma izni ile bulunan zanlı Çakır’ın uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminat şartlarını yerine getiremediler…

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Cenkay Menteş İnan, zanlı Nurhayat Erdoğmuş ile Gökhan Çakır’ın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 2’şer bin TL nakdi teminat ödemelerine ve 1’er KKTC vatandaşının 30’ar bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi. Teminat şartlarını yerine getiremeyen her iki zanlı da davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 1’er ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.