Ercan Devlet Havalimanı’ndan, 4 Ekim’de kendisine ait Türkiye Cumhuriyeti kimliğiyle yasal olarak giriş yapan Murat Ünlü, Lokmacı Sınır Kapısı’ndan sahte Bulgar pasaportu ile çıkış yapmak isterken tutuklandı. Mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı Murat Ünlü, pasaportu bin Euro karşılığına aldığını açıkladı. 

Ercan’dan kendisine ait TC kimliği ile KKTC’ye giriş yapan Murat Ünlü, önceki gün Lokmacı Kara Sınır Kapısı’ndan sahte Bulgar pasaportu ile çıkış yapmak isterken tutuklandı, mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı, pasaportu bin Euro karşılığında aldığını itiraf etti. 

Dün sabah Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı Ünlü, davaya avukatsız olarak katıldı. 
Yargıç Gökhan Asafoğluları huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı Basşavcılık, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Öjen Açıkada’yı mahkemeye tanık olarak dinletti. 
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Açıkada, olayla ilgili bulguları aktardı. 

SAHTE BULGAR PASAPORTUNU TÜRKİYE’DE TEMİN ETTİ 
Polis memuru ÖjenAçıkada, zanlı Murat Ünlü’nün 4 Ekim tarihinde Ercan Devlet Havalimanı’ndan KKTC’ye kendisine ait kimlik kartı ile giriş yaptığını, zanlının daha sonra KKTC’de 4 gün bir pansiyonda kaldıktan sonra Türkiye’de bin Euro karşılığında temin ettiği sahte Bulgar pasaportu ve kimliği ile 8 Ekim’de Lokmacı Kara Sınır Kapısı’ndan çıkış yapmak isterken tespit edilerek tutuklandığını söyledi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ 

ÖjenAçıkada, zanlı Murat Ünlü’nün “Başkasının kimliğine bürünme, sahtelenmiş resmi evrakı tedavüle sürme ve sahtekârlıkla kayıt temin etmeye teşebbüs” suçlarından methaldar olduğunu ifade ederek, mesele ile ilgili olarak başlatmış oldukları soruşturmanın tamamlandığını kaydetti. 

Polis memuru, zanlının KKTC de yasal bağının olmadığını söyleyerek, mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanması talebinde bulundu. 

Yargıç Gökhan Asafoğluları, zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak amacı ile bir ay süre ile hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderilmesine emir verdi.