Ülkemize Girne Turizm limanından kendine ait TC kimlik kartı ile girdikten sonra Ercan’dan Almanya’ya gitmek umudu ile sahte Bulgaristan pasaportu kullanmaya çalışırken yakalanan zanlı Deniz Özkan tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Yusuf Karaoğulları olayla ilgili bulguları aktardı. Polis huzurda bulunan zanlı Deniz Özkan’ın 31 Temmuz tarihinde Girne turizm limanından ülkemize kendisine ait TC kimlik kartı ile girdikten sonra 1 Ağustos tarihinde Ercan’dan Türkiye de 1000 Euro karşılığında temin ettiği sahte Bulgaristan pasaportu ile çıkış yapmak isterken tespit edilerek yakalandığını söyledi. Zanlının “sahte resmi evrak düzenleme, sahtekârlıkla kayıt teminine teşebbüs ve başkasının kimliğine bürünme” suçlarından methaldar olduğunu söyleyen Polis memuru Yusuf Karaoğulları zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın henüz sonuçlanmadığını belirterek zanlının 1 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Hale Dağlı huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının soruşturma maksatlı 1 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Evrim Kamalı