Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da 1 Mart 2016 tarihinde İran uyruklu Reza Kazem Alvandi’ye çalışma izni almak amacı ile sahte belge düzenleyerek tedavile süren Gökmen Özdemir, tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Ersoy Saydağ, zanlının İran uyruklu Reza Kazem Alvandi’nin ön çalışma iznini alabilmek için daha önceden İhtiyat Sandığı Dairesinden temin etmiş olduğu belgeyi sahtelediğini söyledi. 

Tarihi de değişti

Konu belge üzerindeki 18 Ağustos 2015 ile 19 Aralık 2015 yazılı tarihleri de 19 Şubat 2016 ile 19 Mayıs 2016 olarak değiştirdikten sonra işyerindeki fotokobi makinesi ile sahtelediğini ve KKTC Çalışma Dairesi’ndeki görevlilere vererek tedavüle sürdüğünü belirten Saydağ, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini ifade etti.

Konu belge ile fotokobi makinesine emare olarak el konduğunu anlatan Saydağ, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlının mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının 3 bin TL nakdi kefalet yatırması, KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin lehinde 25’er bin TL’lik kefalet senedi imza etmeleri ve haftada bir gün en yakın polis karakolula ıspat-ı vücutta bulunması şartı ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi.