Devrim Demir

Arkadaşlarına ait çalışma iznini sahteleyerek İçişleri Bakanlığı’nda işlem yaptırmak isterken fark edilen ve gözaltına alınan Muhammed Asim ve Muhsin Riza aleyhindeki soruşturma tamamlandı. Aleyhlerinde alınan 3’er günlük tutukluluk süresi dolan zanlılar dün teminat talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Alev Ulunay, zanlıların ileride yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak, bin 500’er TL nakdi ve 5’er bin TL şahsi kefalet imza ederek serbest bırakılmalarına emir verdi.

Soruşturma tamamlandı   

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Mustafa Parlak mahkemede verdiği ifadede olayla ilgili bulguları aktardı.

Polis memuru Mustafa Parlak, Pakistan uyruklu zanlılar Muhammed Asim ve Muhsin Riza’nın Şubat 2015 tarihinde arkadaşları olan Qasim Shavkat’in pasaportunu İçişleri Bakanlığı çalışma izni mührünü vurarak sahtelediklerini söyledi.

Polis konu pasaportun 25 Ağustos tarihinde ilgili bakanlığa ibraz edilmesi üzerine olayın ortaya çıktığını ve zanlıların tutuklandığını belirterek soruşturmanın tamamlandığını ve zanlıların uygun bir teminata bağlanmaları talebinde bulundu.