Evrim Kamalı

Lefkoşa’da 9 Eylül tarihinde meydana gelen “Sahte banknotu tedavüle sürme, Sahte banknotu tasarrufunda bulundurma, Sahtekârlıkla para teminine teşebbüs ve Kumar Oynamak” suçlarından methaldar olan zanlılar Mutlu Töre ve Kemal Bayramoğulları başlatılan soruşturmanın tamamlanmaması üzerine aleyhlerinde 3 gün daha tutukluluk alınırken zanlı Nermin Bayramoğluları ise teminata bağlandı.

Mahkemede konu ile ilgili şahadet veren polis memuru Fahri Gümüşsoy olayla ilgili bulguları aktardı. Polis huzurda bulunan zanlıların Mutlu Töre ve Kemal Bayramoğulları’nın “Sahte banknotu tedavüle sürme, Sahte banknotu tasarrufunda bulundurma, Sahtekârlıkla para teminine teşebbüs ve Kumar Oynamak” suçundan methaldar olduklarını zanlı Nermin Bayramoğulları’nınise Sahte banknot bulundurma ve tedavüle sürme suçundan methaldar olduğunu söyledi. Polis zanlılar Mutlu Töre ve Kemal Bayramoğulları aleyhine başlatılan soruşturmanın devam ettiğini beyan ederek 3 gün daha tutuklu kalmalarını talep ederken zanlı Nermin Bayramoğulları’nın ise aleyhinde başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

mahkeme-sahte-para-1-642x320.jpg

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek soruşturmanın selameti açısından zanlılar Mutlu Töre ve Kemal Bayramoğulları’nın 3 gün daha tutuklu kalmasına zanlı Nermin Bayramoğulları’nın ise Yurtdışına çıkışının yasaklanmasına ve KKTC vatandaşı 1 kefilin 50 bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.