Lefkoşa’da, 9 Eylül’de meydana gelen “Sahte banknotu tedavüle sürme, Sahte banknotu tasarrufunda bulundurma, Sahtekârlıkla para teminine teşebbüs ve Kumar Oynamak” suçlarından methaldar olan zanlılar Mutlu Töre ve Kemal Bayramoğulları, aleyhlerine başlatılan soruşturmanın tamamlanması üzerine teminata bağlanmak için dün mahkemeye çıkarıldılar.

Kamalı Haber

Mahkemede konu ile ilgili şahadet veren Polis Memuru Fahri Gümüşsoy bulguları aktardı. Gümüşsoy, zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek, ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmalarının sağlanması için uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Teminat şartları farklı

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek, zanlıların ileride görüşülecek davalarında hazır bulunmalarını sağlamak maksadıyla yurtdışına çıkışlarının yasaklanmasına, ayrıca zanlı Töre’nin haftada 1, zanlı Bayramoğulları’nın ayda 1 ispat-ı vücut etmesine karar verirken, kefalet şartlarını da zanlılara ayrı düzenledi. Bu bağlamda zanlı Töre için KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin birinin 100 diğerinin 75 bin TL kefalet senedi imzalaması, zanlı Bayramoğulları’nın ise KKTC vatandaşı 2 kefilin 50’şer bin TL kefalet senedi imzalaması koşuluyla tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.