Evrim Kamalı

Sahte çalışma izni düzenledikleri ve para temin ettikleri gerekçesiyle tutuklu bulunan zanlılar Rahme Önöz ve Hasan Basmacı dün teminata bağlanmak üzerine mahkemeye çıkarıldılar.

Mahkemede meseleyle ilgili şahadet veren Polis Memuru Mehmet Salih Yavuz, zanlılar Hasan Basmacı ile zanlı Rahime Önöz’ün, 2014-2015 yılları içinde meydana gelen “resmi evrak sahteleme, sahte evrakı tedavüle sürme ve sahte mühür düzenleme” suçlarından methaldar olduklarını söyledi. Yavuz, polise gelen bir şikâyet üzerine başlatılan soruşturmada, ilk etapta zanlı Önöz’ün, bir gün sonra da zanlı Basmacı’nın tutuklandığını kaydetti. Yavuz, zanlı Önöz’ün ifadesinde zanlı Basmacı’nın pasaportlara sahte mühür basıp kendisine verdiğini, kendisinin ise evraklarda boş kalan kısımları doldurduğunu öne sürdüğünü açıkladı. 

“Parayı Basmacı aldı…”

Zanlı Önöz’ün ayrıca sahte işlemler karşılığında alınan paraların zanlı Basmacı tarafından alındığına dair de ifade verdiğini belirten Yavuz, pasaportlarına sahte mühür vurulan şikâyetçilerin, ifadelerinde, parayı zanlı Basmacı’ya verdiklerini söylediklerini ifade etti. Her geçen gün şikâyetçi sayısında artış olduğunu kaydeden polis, soruşturmalarının devam ettiğini, ancak zanlıların serbest kalması halinde etki edemeyeceklerini söyledi. Yavuz, KKTC vatandaşı olan her iki zanlının da davalarında hazır olması için teminata bağlanmalarını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadet ve beyanları değerlendirerek zanlıların yurtdışına çıkışlarının yasaklanmasına, her zanlı için üç kefilin 100’er bin TL kefalet senedi imzalamasına ve haftada bir gün ispat-ı vücut yapmalarına emir verdi.