KKTC’de 2007 yılında işlemiş olduğu suçlar nedeniyle aranan şahıs ilan edilen Seçil Toker aleyhine polisin başlatmış olduğu soruşturmada Toker’in suç ortakları aranıyor.

4-9 Haziran tarihleri arasında sahte kimlik ile bir tırın arkasında KKTC’ye gelip, 5 gün içerisinde sahte vekâletname ile işlem yapıp başkasına ait apartmanı 210 bin sterline satan 32 yaşındaki Seçil Toker, alınan 6 günlük tutukluluk süresinin ardından, dün ek tutukluluk talebiyle yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis çavuşu Tolga Erol mahkemede verdiği ifadede, zanlı Seçil Toker aleyhine başlatılan soruşturmanın devam ettiğini anlattı.

Polis çavuşu Tolga Erol, Seçil Toker’in İbrahim Oktaylar’dan alındığına dair sahte vekâletname ile Girne’de İbrahim Oktaylar’a ait Ilgaz Sokak üzerinde bulunan Oktaylar apartmanını 210 bin Sterlin karşılığında Verda Özten Tunçbilek’e sattığını ve aynı gün Tapu Dairesi’ne, giderek satışı onaylattırıp apartmanın tapusunu Tunçbilek’in üzerine geçirdiğini ifade etti. Tolga Erol, alınan 6 günlük tutukluluk süresinde, birçok kişiden ifade alındığını zanlının bu suçu tek başına değil yurt dışında ki suç ortakları ile işlediğine dikkati çekti.

Polis çavuşu Tolga Erol, Seçil Toker’in 10 gündür poliste soruşturma amaçlı tutuklu bulunduğunu ve hiç bir şekilde polise ifade verme konusunda yardımcı olmadığını belirtti. Tolga Erol, Çiğdem Şen adına düzenlenen sahte kimliğin ise henüz bulunamadığını kaydetti.

Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin huzurunda görüşülen ek tutukluluk duruşmasında Seçil Toker’in 3 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.