Melin DOBRAN

Vize borcu nedeniyle Kuzey Kıbrıs’a sahte kimlikle giriş yaptıktan bir yıl sonra yakalanan Naci Görgülü’ye sadece 2 ay hapislik verildi. İşlediği suçtan pişmanlık duyduğunu belirten Görgülü “bir daha yapmam” dedi.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “sahte resmi evrak düzenleme, tedavüle sürme, başkasının kimliğine bürünme ve sahtekârlıkla kayıt temini” suçlarından yargılanan sanık Naci Görgülü hüküm giydi. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’ın baktığı davada sanık hakkında 2 ay hapis kararı çıktı.

Kararı okuyan Yargıç Melek Esendağlı, sanık Naci Görgülü’nün 39 bin 450 TL vize borcu bulunmasından dolayı Türkiye’de üzerinde kendi resmi bulunan ve başkasının adına düzenlenmiş sahte TC kimlik kartı temin ederek 30 Nisan 2014 tarihinde KKTC’ye giriş yaptığını söyledi. Esendağlı, sanığın 29 Mayıs tarihinde Gazimağusa bölgesinde tespit edildiğini ve tutuklandığını belirtti. Sanığın vize borcundan dolayı bu yola başvurduğunu amacının suç işlemek olmadığını kaydeden Esendağlı ancak sanığın işlemiş olduğu suçun yaygın suçlar arasında olduğunu ve önlenmesini sağlamak maksadı ile caydırıcı ceza verilmesi gerektiğini belirtti. Esendağlı, sanığı 2 ay süre ile hapis cezası cezalandırdıklarını açıkladı.