Abbas Elmas

Türkiye’den beraberlerinde getirdikleri sahte 36 bin TL’yi adaya geldikleri andan itibaren tedavüle sürmeye başlayan İzzet Dinçer, Kübra Şen, Hacere Kapsgay ve KKTC vatandaşı Gülcay Akbaş hakkındaki soruşturma sürüyor.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Halil Acaroğlu, zanlı İzzet Dinçer, Kübra Şen, Hacere Kapsgay ve Gülcay Akbaş’ın Girne bölgesinde 12-13 Kasım tarihinde meydana gelen “Sahte para tasarrufu”, “Sahte parayı tedavüle sürme” ve “Sahtekarlıkla para temini” suçlarından methaldar olduklarını söyledi.

Acaroğlu, zanlı İzzet Dinçer, Kübra Şen ve Hacere Kapsgay’ın 12 Kasım tarihinde saat 19.00 sıralarında İzmir’den gelerek Ercan Havalimanı’ndan tasarruflarında bulunan ancak miktarı henüz tespit edilemeyen sahte 200, 100 ve 50 TL’lik sahte banknotlarla giriş yaparak, Girne’de henüz tespit edilemeyen mağazalardan alışveriş yaparak tedavüle sürdüklerini ve sahtekarlıkla para temin ettiklerini söyledi.

13 Kasım tarihinde saat 01.00 sıralarında zanlı İzzet Dinçer’in Girne Gordonboyu bölgesinde tasarrufundaki 2 bin 95 TL ile tespit edildiğini açıklayan Halil Acaroğlu, zanlıdan yapılan soruşturmada Gülcay Akbaş’ın ikametgahında zanlı Kübra Şen ve Hacere Kapsgay’ın tasarrufunda çok miktarda daha sahte para oldu öğrenildiğini kaydetti.

Acaroğlu, mahkeme emriyle zanlı Gülcay Akbaş’ın ikametgahında yapılan aramada ise zanlı Hacere Kapsgay’ın tasarrufunda 27 bin 600 TL sahte banknot, Gülcay Akbaş’ın tasarrufunda da 6 bin 675 TL sahte banknotlar bulunarak emare alındığını belirtti.

Halil Acaroğlu, zanlıların ülkeye soktuğu sahte paralarla ilgili Ziyamet Polis Karakolu’ndan şikayet geldiğini kaydedederek, zanlıların sahte paraları hangi mağazalarda harcadıklarıyla ilgili araştırmanın halen devam ettiğini ve alınması gereken bir çok ifade olduğunu söyledi.

Zanlıların serbest kalması halinde soruşturmaya olumsuz etki edebileceklerine dikkat çeken Acaroğlu, tüm zanlıların da yürütülen soruşturmanın selameti açısından tüm zanlıların da 7 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkemede söz hakkı alarak konuşan zanlı İzzet Dinçer, “Biz poliste şiddet gördük. Suçumuzu kabul ettik ancak biz bu paraları ülkeye harcamak için getirmedik. Ailesel bir sorunumuz için getirdik. Gösterip imha edecektik” şeklinde savunmasını yaparken, diğer zanlılar sessiz kalmayı tercih etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlıların söylediklerini dikkate alan Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin, zanlıların işlenen suçla bağlantıları olabileceğine bulgu yaparak, yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından tüm zanlıların 7 gün daha poliste tutuklu kalmalarını emretti.