Devrim DEMİR 

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Aralık ayında “Sahte resmi evrakı tedavüle sürme” ve “Sahte beyanla kayıt etmek” suçundan yargılanan Tuğba Yılmaz aleyhindeki kararını açıkladı. Yılmaz’ı yargılandığı 2 davadan suçlu bulan mahkeme 45 gün hapis cezasına mahkûm etti.

Ömer Güran başkanlığında, Yargıç Rauf Kürşat ve Yargıç Vedia Berkut Barkından oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını Yargıç Vedia Berkut Barkın okudu.

Barkın: Bu tür suçlar toplumda kaos yaratıyor

Kararı okuyan Yargıç Vedia Berkut Barkın, sanık Tuğba Yılmaz’ın Aralık ayında işlemiş olduğu“Sahte resmi evrakı tedavüle sürme” ve “Sahte beyanla kayıt etmek” suçlarının ülkede kamu vicdanını rahatsız edici boyuta geldiğini ve toplumda kaos yarattığına dikkati çekti.

Mahkemelere bu tür suçlar karşısında büyük görevler düştüğünü ifade eden Barkın, verilecek olan cezaların ağır ve ibret verici olması gerektiğini vurguladı.

“Sanık 20 yaşında”

Vedia Berkut Barkın tarafından okunan kararda, sanığın henüz 20 yaşında genç bir suçlu olduğunu ifade ederek, Aralık ayından bu yana Merkezi cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı beklediğini söyledi. Barkın, mahkeme heyeti Tuğba Yılmaz’ı 45 gün hapse mahkûm ettiğini duyurdu.