Gamze Pir Baykur

Mağusa Kaza Mahkemesi’nde görüşülen tazminat davasında tanık olarak bulunan Ahmet Aras, önceden düzenlemiş olduğu sahte belgeyi mahkmeye sunarak tedavüle sürdüğü gerekçesiyle tutuklandı. “Sahte evrak düzenleme” ve “Sahte evrağı tedavüle sürme” suçlamalarıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Aras tutuksuz yargılanmak üzere teminata  bağlandı.

KENDİSİNİ İNŞAAT ŞİRKETİ DİREKTÖRÜ OLARAK TANITTI...

Meselenin tahkikat memuru Vedat Bilginaylar, zanlı Ahmet Aras’ın 6 Nisan tarihinde Mağusa Kaza Mahkemesi’nde 2014/1 sayılı tazminat davasında tanık olarak bulunduğu sırada Şirketler Mukayyitliğinde kaydı bulunmadığı halde Aras İnşaat Şirketi direktörü olduğunu beyan ederek önceden düzenlemiş olduğu sahte belgeyi mahkemeye sunmak suretiyle tedavüle sürdüğünü açıkladı. Zanlı Aras’ın ayni tarihte derdest emri gereği tutuklandığını belirten Bilginaylar, zanlının vermiş olduğu gönüllü ifadesinde İskele Vergi Dairesinde kayıtlı inşaat işi yaptığını ancak Şirketler Mukayyitliğinde herhangi bir kaydının bulunmadığını beyan ettiğini söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatla ilgili olarak zanlının etki edebileceği kısmının tamamlandığını belirten Bilginaylar, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Ahmet Aras’ın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 4 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 2 KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.