TAK  Müdürü Doçent Doktor Neriman Saygılı ile Müdür Muavini Selim Kumbaracı, gün kapsamında bugün  Terzioğlu’nun Beylerbeyi’nde yaşayan eşi Seder Terzioğlu ile kızı Hande Terzioğlu’nu ziyaret etti.

Terzioğlu’nun TAK’a yaptığı hizmetlerle kurumun bugünlere ulaşmasında katkılarının dile getirildiği ziyarette, Müdür Saygılı tarafından Seder Terzioğlu’na buket takdim edildi.

Said Arif  Terzioğlu, 11 Kasım 1988’de geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitirmiş ve doğum yeri olan İstanbul Emirgan’da toprağa verilmişti.

Terzioğlu’nun mezarının İstanbul’da olması dolayısıyla geleneksel anma töreni Beylerbeyi’ndeki evinde gerçekleştiriliyor.

Said Arif Terzioğlu için bugün ayrıca, ailesi tarafından saat 16:00’da Beylerbeyi’ndeki evinde mevlit okutuldu.

SAYGILI “SAYGIYLA ANIYORUZ”

TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı ziyarette yaptığı kısa konuşmada, merhum Kurucu Müdürleri Said Arif Terzioğlu’nun Kıbrıs’ta Türk kamuoyu oluşumu ve gelişimine önemli katkılar sağlayan TAK’ın  kurucusu olduğunu anımsatarak, onu ölümünün 26’ıncı yılında saygıyla andıklarını ifade etti.

Ülkede haber ajansına büyük ihtiyaç duyulduğu  bir dönemde, bu ihtiyacı gören Terzioğlu’nun  tüm yokluk ve imkansızlıklar içinde TAK’ı  hayata geçirdiğini belirten  Saygılı,onun  Kıbrıs Türk halkının sesi olan bir kurum yarattığını kaydetti.

Saygılı, TAK’ın  Kıbrıs Türk basın hayatında destekleyici mahiyette çok önemli bir  yere sahip olduğu ve  haberleriyle  ülke basınına büyük katkılar da bulunduğunu  vurguladı.

TERZİOĞLU

Said Arif Terzioğlu’nun eşi Seder Terzioğlu ise, merhum eşinin Kıbrıs’a TAK’ı kurmak amacıyla özel olarak getirildiğini belirterek,  Kıbrıs Türkü’nün o yıllarda sesini dünyaya hatta Türkiye’ye dahi duyuramadığını kaydetti.

1974’e kadar sadece Boğaz ile Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif  Denktaş’ın aracıyla belirli yerlere gidebildiğini anlatan Seder Terzioğlu, TAK’ın büyük imkansızlıklar içinde kurulduğuna söyledi.