Çiğdem AYDIN

Kuzey Kıbrıs’a önceki gün Ercan Havaalanından giriş yapan  iki kişi narkotik detektör köpeğinin tepki vermesi sonucu, tasarruflarında uyuşturucu bulunarak tutuklandı.

Zanlılardan Ali Davran’ın üzerinde uyuşturucu içerikli 10 sigara ve Murat Yıldız’ın üzerinde ise bir gram uyuşturucu madde bulundu. Öte yandan zanlılardan Davran’ın Hepatit-B hastası olduğu belirtilirken iki zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada önceki gün farklı saatlerde Ercan Havaalanı’na inen zanlılar Ali Davran ve Murat Yıldız’ın üzerinde narkotik detektör köpeğinin tepki vermesi sonucu arama yapıldığı belirtildi. Polis, zanlı Davran’ın üzerinde yapılan aramada toplam 10 adet elle sarılmış içerisinde hintkeneviri türü uyuşturucu madde olan sigara, zanlı Yıldız’ın ise üzerinde yapılan aramada beyaz kâğıda sarılı yaklaşık 1 gram hintkeneviri bulunduğunu söyledi. 

İkisi de gönüllü ifade verdi…

Her iki zanlının da gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiğini kaydeden polis, soruşturmanın sürdüğünü, emare olarak alınan uyuşturucu maddelerin miktarının tespit edilmesi için tahlil sonuçlarının beklendiğini belirterek zanlıların 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mahkemede söz alan zanlı Ali Davran’ın avukatı ise müvekkilinin Hepatit-B hastası olduğunu, hücreye koyulması halinde diğer tutukluların sağlıklarını tehlikeye atacağını, bu nedenle doktor kontrolünde kalmasını talep etti.

Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme her iki zanlının soruşturma aşamasında 2 gün süre ile polis hücresinde tutuklu kalmasına, zanlı Davran’ın bu süre içerisinde doktor kontrolünden geçirilmesine karar verdi.