Hüseyin ÇİÇEK

Mağusa Suriçi Derneği(MASDER) ile Güney Kıbrıs Tiyatro Organizasyonu’nun (THOK) işbirliği sonucunda Hippolytus isimli oyun bu akşam saat 21.00’de Gazimağusa Salamis Antik Tiyatro’da sahnelenecek. Oyuna güneyden 25 otobüsün yanı sıra araçları ile binlerce Rum’un katılması bekleniyor. Türklerinde katılımının yüksel olması ile Antik Tiyatronun bu akşam hınca hınç dolması bekleniyor.

Diyalog’a konuşan Güney Kıbrıs Tiyatro Organizasyonu Başkanı Yiannis Toumazis, bu gece düzenlenecek olan tiyatro gösterisine 25 otobüs dolusu Rum’un geleceğini ayrıca bir o kadar Kıbrıslı Rum’un da kendi araçları ile geleceğini söyleyerek, Kıbrıslı Türklerinde katılımı ile Antik Tiyatronun hınca hınç dolacağına olan inancını dile getirdi. 

Hem Mağusa Suriçi Derneği hem de iki toplumlu kültür teknik komitelerine kendilerine bu performansı sergileme fırsatı sunduğu için teşekkür ettiklerini belirten Toumazis, bu tür kültürel olayların iki toplumun yakınlaşmasına ve geleceği birlikte kurgulamalarına yardımcı olacağına olan inancını belirtti. 
Kültürün iki toplumun yakınlaşmasında diğer araçlardan daha güçlü bir enstürman olduğuna inandığını söyleyen Toumazis, kültürel faaliytetlerin barış köprüsünü daha hızlı kurduğunu söyleyerek bu akşam ki oyunun barış için oynanacağını aktardı.

Atai: Oyun ücretsiz, sadece davetiye ile girilebilir

Mağusa Suriçi Derneği Başkan Yardımcısı Serdar Atai de organizasyonun ortak partneri olduklarını söyledi. 
Organizasyonu özellikle Salamis Antik Tiyatro’da yapmaktan gurur duyduklarını ifade eden Atai,   Salamis’in Mağusa’da ilk yerleşimin başladığı yer olduğunu ve buranın Anadolu ve Yunanistan’dan gelen kavimlerin kurduğu bir uygarlık olduğunu anlattı.

Atai, Kıbrıslı Türkler ile Rumların bu ortak alanı paylaşarak bu uygarlığı kucaklayarak birlikte çalışma yapmalarının kendilerince çok anlamlı olduklarını belirtti.

Yaklaşık olarak 1 buçuk saat sürecek olan Oyunun Rumca oynanacağını fakat Türkçe ve İngilizce üst yazılı olacağını belirten Atai, girişin ücretsiz olduğunu ancak sadece Gazimağusa ve Lefkoşa belediyelerinden temin edilebilecek davetiyeler ile oyuna giriş yapılabileceğini ifade etti.

Atai, Güney Kıbrıs’ta davetiyelerin bittiğini ancak Kuzey Kıbrıs’ta davetiyelerin henüz bitmediğini sözlerine ekledi