Gamze Pir Baykur

Salamis Bay Conti Hotel’de geçtiğimiz cumartesi günü çıkan yangınla ilgili ihmalleri olduğu gerekçesiyle tutuklanan Taner Yolcu Ltd. çalışanı zanlı Ayhan Baskın ile Özkan Baskın almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar. Dün mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı Ayhan Baskın ile Özkan Baskın, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandılar.

HENÜZ HASAR TESPİTİ YAPILMADI

Meselenin tahkikat memuru Gökhan Yıldırım, Taner Yolcu Ltd.’de çalışan zanlı Ayhan Baskın ile Özkan Baskın’ın 23 Nisan tarihinde Salamis Bay Conti Hotel’de bir bina inşaatının çatısında kaynak yaptıkları sırada ihmalleri sonucu kaynaktan çıkan kıvılcımların yangına neden olmasına sebebiyet verdiklerini açıkladı. Çatı, mutfak ve restoran bölümünün tamamen yandığını belirten Yıldırım, yüksek miktarda hasar olduğunu ancak henüz hasar tespitinin yapılamadığını açıkladı. Zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Yıldırım, her iki zanlının da uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

3 BİN 500’ER TL TEMİNAT ÖDEYECEKLER

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Ayhan Baskın ile Özkan Baskın’ın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 3 bin 500’er TL nakdi teminat ödemelerine ve 2’şer KKTC vatandaşının 100’er bin TL şahsi kefalet senedi imza etmelerine emir verdi.