Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Suruç'ta meydana gelen patlamanın göstere göstere geldiğini söyledi.

BBP Lideri Destici, yaptığı yazılı açıklamada, "Öncelikle terör ve şiddet kimden gelirse gelsin kime karşı yapılırsa yapılsın bunu reddediyoruz. Bu bağlamda bugünkü saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi.

Bu ve buna benzer saldırıların olabileceğini ve tedbirlerin alınması gerektiğini daha önce defalarca ifade ettiklerini belirten Destici, "Saldırı adeta göstere göstere geldi. Eğer bu saldırıdan ders alınmaz ve gerekli tedbirler yerine getirilmezse korkarım ki bölgede buna benzer saldırılar tekrar yaşanabilir. Bölgeyi istikrarsızlaştırarak IŞİD'in, PYD'nin (PKK'nın) kontrolüne bırakanlar ile birlikte çözüm süreci adı altında PKK'yı palazlandırıp, güçlendirip bölge de hakim unsur seviyesine çıkaranlar da baş sorumlulardandır. Bizler hiç bir zaman sırtını teröre, teröriste, bölücülere ve hainlere yaslayanları muhatap almadık ve almayacağız. Biz bugüne kadar sırtımızı hep hakka, Büyük Türk Milletine ve onun kahraman askeri Mehmetçiğe yasladık" ifadesini kullandı.

Destici, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu saldırının asıl baş sorumlusu ise patlamayı tertipleyen ve gerçekleştirenlerle beraber sırtını PKK'ya yaslayıp Türk Milletine ve Türk Devletine ihanet edenlerdir. Saldırının amacı açıkça Türkiye'nin Birliğine, beraberliğine ve iç huzurunu bozmaya yöneliktir. Diğer taraftan Türkiye'nin bir bölgesini Irak'a ve Suriye'ye çevirme projesidir. Bu saldırı bu bağlamda iyi okunmalı, tüm tedbirler alınmalı ve bir daha buna benzer saldırılara müsaade edilmemelidir. Milletimiz ve bölge halkımız kışkırtmalara, tahriklere itibar etmemelidir. Birliğimizin ve kardeşliğimizin her şeyin üstünde olduğu bilinci ile hareket etmelidirler. Bölge halkına, Suruçlu kardeşlerimize, patlamada yaralananlara geçmiş olsun, hayatını kaybedenlerin yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Bu ve buna benzer saldırıların tekrarlanmamasını temenni ediyorum."