KKTC’nin kuruluşunu protesto amacıyla aralarında lise öğrencilerinin de bulunduğu ELAM örgütü tarafından Güney Lefkoşa’da düzenlenen eylemlerde, KKTC plakalı 4 aracın hasar gördüğü belirlendi.

Saldırıya uğrayan araçların sürücüleri, bu akşam Metehan Sınır Kapısı’nda Cumhurbaşkanlığı’nı  temsilen Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ tarafından karşılandı.

Sınır kapısında basına açıklama yapan Gürçağ, saldırıya uğrayanların ailelerin uyarısıyla saldırıdan saat 11.00 sıralarında haberdar olduklarını ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın derhal olayla ilgilenmeye başladığını anlattı.

Güney Kıbrıs’ta KKTC plakalı 4 aracın saldırıya uğradığını, araçlardan ikisinin gündüz saatlerinde, diğerlerinin de bu akşam KKTC’ye geçtiğini kaydeden Gürçağ, saldırıya uğrayan araç sürücülerinden birine taş isabet ettiğini de söyledi.

1447695696.jpg

Gürçağ, saldırıların öğrenciler tarafından başlatıldığı ve daha sonra olay yerine ELAM mensuplarının da geldiği yönünde bilgi aldıklarını anlattı. Organizasyonu kimin yaptığı konusunda ellerinde net bilgi olmadığını ifade eden Gürçağ,  “Önemli olan kimin yaptığından çok, olayın şu an devam eden sürece verdiği zarardır” dedi.

Gürçağ, “Bu tür olaylar gerçekleşmeden önlem alınmalı” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı’nın, gerekli önlemlerin alınması için girişim başlattığını ifade eden Gürçağ, olaylarla ilgili daha detaylı bilginin polis raporuyla ortaya çıkacağını ifade etti.

Gürçağ, “Burada en kötü olan, okul çağındaki çocukların buna alet edilmesidir”  diye ekledi.

1447695694.jpg

NUMANSOY

Saldırıya uğrayan araç sürücülerinden Merkan Numansoy da, saldırıyı yapanların öğrenci görünümlü olduğunu,  saldırıda göğsüne taş isabet ettiğini anlattı.

Polis karakolunun eylem yerinden yaklaşık 100 metre uzakta olmasına rağmen eylemcilere karşı polis tedbiri gözlemlemediğini kaydeden Numansoy, birlikte seyahat ettiği diğer KKTC plakalı aracın iki kez saldırıya uğradığını kaydetti.

Numansoy, şikayet için gittikleri Rum polisinin, “15 Kasım’dan 20 Kasım’a kadar Güney’e geçilmesinin tehlikeli olabileceği” uyarısında bulunduğunu da anlattı.

1447695695.jpg

1447695697.jpg