AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi için 81 ilden gelen partililer sabahın erken saatlerinde Arena Spor Salonu'na akın ettiler.

AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi Arena Spor Salonu'nda başladı. Partililer sabahın erken saatlerinden itibaren Arena'ya akın ettiler. Kongrenin yapıldığı Arena Spor Salonu'nun içine sığmayan binlerce partili için salon dışında da kongreyi izlemeleri için sandalyeler konuldu ve dev ekranlar yerleştirildi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Arena çevresinde vatandaşlar içeriye arama yapılmasının ardından alındı. Öte yandan güvenlik önlemleri kapsamında Arena çevresinde atlı polislerde dolaşıyor.

Arena Spor Salonu önünde tezgah açan simitçiler, köfteciler ve su satıcıları ise satışlardan memnun olduklarını söylediler. Satışlarının iyi olduğu söyleyen simitçi, "13-14 yıldır iyi bugün daha iyi. Türkiye Cumhuriyeti olarak 2002'den beri AK Parti'nin ekmeğini yiyoruz. İnşallah bundan sonra da yemeğe devam edeceğiz. Millet partisinin arkasında liderinin arkasında Cumhurbaşkanının, Başbakanının arkasında. Her şeyin üstesinden geleceğiz. Ak Parti budur" ifadelerini kullandı.

Köfte satışlarının da iyi olduğunu söyleyen esnaf, "İnşallah vatan için millet için hayırlısı olur" dedi.

Kongreyi salon dışında dev ekranlardan takip eden Gaziantep'ten gelen partililer, "Şahinbey Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesiyim. Arena'ya girmek çok isterdim. Maalesef giremedim ama buradan seyrediyorum. Bu yoğun coşkuyu inşallah seçimlerde de göreceğiz. İnşallah Allah Türkiye'mizi feraha ulaştıracak" diye konuştu.

AK Parti'yi tek parti yapmak için geldiklerini söyleyen Fadime Saki, şunları kaydetti:

"Yüzde 55 bu kez AK Parti oylarını artırarak alacak. Vatandaşlarımız artık doğru yolu bulmuştur. Şu iki ay sürecinde bu istikrarsızlık, işadamları olsun ev hanımları olsun artık gerçeği görüyorlar. Bu kanın durması için mecburen AK Parti'ye vermek zorunda. Kürt kardeşlerimiz açıkça bu kanın duracağını barış sürecinin etkili olacağını düşünerek oy verdiler. Bu oyların tamamı bize gelecek. Ak Parti tek başına iktidar olacak Allah'ın izniyle."

Balıkesir'den gelen partililerde gelecek için AK Parti'nin oylarının yüzde 55'in altına düşmemesi gerektiğini ifade etti.