Kuzey Kıbrıs’a tatile gelen iki turistin tasarrufunda uyuşturucu bulundu

Melin DOBRAN
Kuzey Kıbrıs’a tatile gelen Salter kardeşler, Ercan Havalimanı’ndan ülkeye giriş yaptıkları esnada narkotik dedektör köpeği Cindy’nin tepki vermesi üzerine tasarruflarındaki uyuşturucu ile birlikte yakayı ele verdi.

Ercan’da gözaltına alınan Jack ve Luis Salter dün tutukluluk talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis, olayla ilgili bulguları aktardı. Polis, zanlıların 31 Ağustos tarihinde Ercan Havalimanı’ndan Kuzey Kıbrıs’a giriş yapmak isterken narkotik detektör köpeği Cindy tarafından tespit edildiklerini ve üzerleri ile bavullarında yapılan aramada 2 adet uyuşturucu madde öğütmede kullanılan içerisinde kalıntı olan cihaz bulunduğunu söyledi. 

Polis ayrıca zanlı Jack Salter’in bavulunda yaklaşık 4 gram, zanlı Luis Salter’in bavulunda ise yaklaşık yarım gram hintkeneviri bulunduğunu aktardı. 

Olayla ilgili olarak zanlıların gönüllü ifade verdiklerini anlatan polis, teyit ve tekzibinin henüz yapılmadığını, ayrıca emarelerin tahlile gönderildiğini ve neticesinin beklendiğini belirterek zanlıların 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların soruşturma maksatlı 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.