Samatya'da öldürülen Ermeni asıllı Maritsa Küçük davasının sanığı, cezaevinde tecavüze uğradığını iddia etti.

Samatya'da 85 yaşındaki Maritsa Küçük'ü "canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürdüğü" iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istenilen Murat Nazaryan'ın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Murat Nazaryan ve taraf avukatları hazır bulundu. Katılanlar vekili Avukat Eren Kesin, sanığın mahkemedeki savunmasında yakalandıktan sonra sivil polis memurlarının kendisini sahile indirdiğini söylediğini belirterek, mahkemeden sanığa burada ne konuşulduğunu sorulmasını istedi. Bunun üzerine sanık Nazaryan, polislerin kendisini sahile tehdit amacıyla götürdüklerini öne sürerek, "Bana artık taşlar yerine oturdu, bize doğrusunu anlat yoksa seni denize atarız. Senin kanın tutuyor. Suçunu kabul edeceksin dediler" diye konuştu.

"ASIL FAİLLER DIŞARIDA"

Duruşmada söz alan sanık Murat Nazaryan'ın avukatı Cafer Gül ise, cinayetin asıl faillerinin dışarıda olduğunu belirtti. Suçun organize bir suç örgütü tarafından işlendiğini savunan Gül, "Müvekkilimin kamera kaydı olan kapıdan sokulduğu tespit edilmiş ancak örgüt üyeleri kamerasız kapıdan sokulmuştur. Müvekkilimin içeri giriş-çıkışının 9 dakika olduğu dikkate alındığında bu cinayeti tek başına işlemeye katılması mümkün değildir. Olay yerinde elde edilen kirli örtü üzerinde 4 kişinin daha kan izi vardır. Olayın asıl failleri dışarıdadır. Müvekkilim bu suçtan tutuklu olması nedeniyle cezaevinde birçok kez tehdit edilip, cinsel saldırıya maruz kalmıştır. Bu nedenle tahliyesine karar verilsin" dedi.

"BİRÇOK KEZ CİNSEL SALDIRIYA UĞRADIM"

Avukatın bu sözleri üzerine savcı, sanığa kimler tarafından tehdit edildiğini ve tecavüze uğradığını sorulmasını istedi. Savcının sorusu üzerine söz alan sanık Nazaryan, 28 aydır tutuklu kaldığı bu suçtan dolayı koğuştakilerin kendisini tehdit ettiğini öne sürerek, "Birçok kez cinsel saldırıya ve tecavüze uğradım. Bunda Ermeni olmamın etkisi de var. Bu durumu cezaevi savcılığına bildirdim, şikayet dilekçesinde yazdım ama dilekçemi işleme koymadılar" diye konuştu.

Mahkeme, sanığın tehdit edildiği ve cinsel saldırıya uğradığı yönündeki beyanlarının araştırılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Sanığın tahliye talebini reddeden mahkeme, esas hakkında savunma yapması için avukatına süre vererek, duruşmayı erteledi.