Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın babasına hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan şahsın tutuklanma talebi reddedildi.

İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Mustafa A., katılmazken Elvan ailesinin ise avukatları hazır bulundu. Duruşmanın başlamasının ardından hakim, şehir dışında bulunan sanık Mustafa A.'nın talimatla ifadesinin alındığını belirtti. Talimatla alınan ifadesinde iddianamedeki suçlamaları kabul eden Mustafa A. iddianameye konu yazıların kendisine ait olduğunu belirti.

"ANAYASAL HAKKIMI KULLANARAK YORUM YAPTIM"

Berkin Elvan'ı tanımadığını kaydeden Mustafa A., "Davaya konu paylaşımları yaptığım sırada televizyonda sokaklardaki terör olayları vardı. İnsanların Berkin Elvan'ı anmak adına yakıp yıkmasından etkilenerek bu cümleleri sarf ettim. Ben anayasal hakkımı kullanarak yorum yaptım. Kimseye hakaret etme niyetim asla olmamıştır. Suçsuzum beraatimi istiyorum" dedi.

"SANIK TUTUKLANSIN"

Duruşmada söz alan Sami Elvan'ın avukatı Oya Aslan, sanığın olaydan sonra benzer şekilde internette yazılar yazmaya devam ettiğini belirtti.

Avukat Aslan, "Suçun mahiyeti, toplumda infial uyandırma da göz önünde bulundurularak sanığın tutuklanması talebimizi tekrar ederiz" dedi.

Tutuklama talebinin reddine karar veren mahkeme, Elvan ailesi avukatlarının esas hakkında yazılı beyanda bulunmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

6 YIL 4 AYA KADAR HAPİS İSTEMİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede sanık Mustafa A.'nın sosyal medya hesabından Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan'a yönelik "hemen iftira çamur hazır siz de terörist yetiştirdim diye utanacağına ülkenin bir değerine saldırıyorsun ekmek ve molotof..." diyerek hakaret ettiği kaydedildi.

İddianamede sanık Mustafa A.'nın "Hakaret, Ölenin hatırasına hakaret ve Tehdit" suçlarından 6 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenmişti.