Ülkemizde vücut geliştirme sporu denince ilk akla gelen isim olan Sami Hamidi en büyük hedefi olan Mr. Olympia hayalini gerçekleştirdi. Şampiyon sporcu Mr. Olympia podyumuna çıkan ilk Kıbrıslı Türk sporcu olarak tarihe geçti. Yarışmanın ardından sosyal medya hesabından bir mesaj yayınlayan Hamidi, “Bu yarışmada podyuma ayak basarak ben zaferimi kazandım” dedi.

“2015 sorunlar yılı oldu”

Hamidi 2015 yılında KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu ile yaşadığı sorunların altını çizerek “Evet yeterli bir hazırlık süreci ve iyi bir form yakalayamadım. Çünkü 2015 yılında mesleğimle alakalı bir çok engele maruz kaldım buda beni bayağı etkiledi.” dedi.

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu tarafından geçtiğimiz aylarda çeşitli prosedürlerle Türkiye’de düzenlenen yarışmaya katılması engellenen Sami Hamidi’ye Azerbaycan milli takımı kapılarını açmış ve Hamidi, Macaristan’ın Budapeşte şehrinde 13-16 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Dünya Fitness Şampiyonası’nda Azerbaycan adına dünya beşinciliği elde etti.

Sami Hamidi’nin sosyal medyadaki paylaşımı:

“Mr. Olympia podyumuna çıkan İLK KIBRISLI TÜRK olmak harika bir duyguydu. Evet yeterli bir hazırlık süreci ve iyi bir form yakalayamadım. Çünkü 2015 yılında mesleğimle alakalı bir çok engele maruz kaldım buda beni bayağı etkiledi. Bu yarışmadaki amacım HAYATTA HİÇBİRŞEYİN İMKANSIZ OLMADIĞINI VE İSTEİKTEN SONRA SİZİ KİMSENİN DURDURAMAYACAĞINI ISPATLAMAKTI. Bu yarışmada podyuma ayak basarak ben zaferimi kazandım. Bu podyuma cesurca ve özgürce ayak bastım. Bu yarışmada hiçbir ülkeyi temsil etmedim buraya IFBB adı altında katıldım. Buda bir ilkti. Şimdide hiçbir engele maruz kalmadan işimi hakkıyla yapmaya devam edip bu kez madalya için yola çıkacağım.

Beni destekleyen herkese sonsuz teşekkürler.

Hayatındaki herkesin sana inanabilmesi için, gereken ilk adım SENİN KENDİNE İNANMANDIR.

ÜŞENME, ERTELEME, VAZGEÇME.” 

capture-062.jpg