Türk profesyonel boks tarihinin ilk ve tek dünya şampiyonu Fırat Arslan, Türk boksunun ağır sıkletteki ilk göz ağrısı ve efsanesi Sinan Şamil Sam'ın rahatsızlığına çok üzüldüğünü belirterek, kendisini telefonla aradı.

Sinan Şamil Sam yoğun bakımda olduğu için kendisiyle görüşemeyen Arslan, Sinan'ın annesine geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Sinan boksör kişiliğinden önce çok değerli bir insan her şeyden önce. Kendisi zirvede olduğu dönemlerde bana evini açarak, cömertliğini göstermişti. Benim dünyamda hep güzel anılar bırakmış, yiğit bir insan olan değerli dostum Sinan Şamil Sam'ın rahatsızlığının ciddi aşamalara ulaştığını duyunca çok üzüldüm. Dilerim en kısa zamanda iyileşerek yeniden aramıza katılır. Maalesef şu 7 Kasım'da yapacağım kemer maçından dolayı yoğun bir antrenman temposu içerisindeyim. Bu maçı kazanmam durumunda dünya şampiyonluk maçı için yeniden ringe çıkmaya hak kazanacağım. Bu yüzden kendisinin yanına gelemiyorum. Ancak fırsat bulur bulmaz kendisini ziyaret etmek istiyorum" dedi.

Fırat Arslan'ın basın danışmanı Vedat Alyaz da daha önce Sinan Şamil Sam'ın da basın danışmanlığını yaptığını belirterek, "Kendisi profesyonel boksa başladığı günlerden itibaren basın iletişimini gerçekleştirdim. Gerçekten ringlerin dışında çok dürüst ve kaliteli bir insandır. Hayat dolu, entellektüel ve mazlumların dostudur. Sağlığına yeniden kavuşması için her gün dua ediyoruz" şeklinde konuştu.