Kuzey Kıbrıs Turkcell "Sanat Engel Tanımaz" yarışmasının ödülleri Engelliler Haftası’nda sahiplerini buluyor.

Engellilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek, empati kurmak ve farkındalığı artırmak hedefi ile Kuzey Kıbrıs Turkcell’in düzenlediği 3’üncü Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması'nın ödül töreni 10 Mayıs’ta yapılacak.

Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alacak ödül töreninde, aynı zamanda sergilenmeye hak kazanan fotoğraflar de ziyarete açılacak.

Ödüllerin takdim edilerek, ödül alan filmlerin izleneceği ve sergileme alan fotoğrafların ziyarete açılacağı gece, Engelliler Haftası içerisinde yer alacak.

Ödül alan eserler, ilk kez 10 Mayıs gecesinde açıklanacak.

Kısa film jürisi değerlendirmesini yaptı

Yarışmada, fotoğraflardan sonra kısa film jürisi de toplanarak değerlendirmesini yaptı.

Yönetmen Derviş Zaim, Vasvi Çiftçioğlu ve Doğuş Özokutan Çiftçioğlu, Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit ve Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış’tan oluşan jüri, kısa film kategorisinde değerlendirmelerini yaptı.

Yarışmanın bu yılki kategorileri "Fotoğraf", "Kısa Film" ve "Cep Telefonu/Sosyal Medya", konuları ise “Empati: Bir Günü Engelli Gibi Yaşadım" ve "Engel 'Ben'im" şeklinde belirlenmişti.

Ödüller ise şöyle açıklanmıştı: 1’inci gelenlere Turkcell T60 akıllı telefon ve 1000 TL değerinde hediye çeki, 2’nci gelenlere Turkcell T60 akıllı telefon ve 750 TL değerinde hediye çeki, 3’üncü gelenlere Turkcell T60 akıllı telefon ve 500 TL değerinde hediye çeki.