Engellilerle ilgili farkındalığı artırmak amacıyla Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından geçen yıl ilkinin yapıldığı “Sanat Engel Tanımaz” isimli fotoğraf sergisi de festivalde yerini alacak.

Kuzey Kıbrıs Turkcell, Girne Belediyesi’nin  düzenlediği 13. Girne Zeytin Festivali’nde ‘Sanat Engel Tanımaz’ fotoğraf sergisi ve ‘bandabuliyam.com’ standıyla yer alacak. Festival, 10 Ekim tarihinde başlayacak.

İlk ‘Yerli Ürün Pazarı’ bandabuliyam.com festivalde

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in, yerli üretime ve üreticilere katkı amacıyla desteklediği bandabuliyam.com projesi, pek çok önemli festivalin ardından bu kez Girne’de, Zeytinlik köyünde stant açacak.

İnternet üzerindeki en büyük “Yerli Ürün Pazarı” olarak nitelendirilen ve bu kapsamda ilk olma özelliği taşıyan ‘bandabuliyam.com’, ülkemizin pek çok önemli ürününü üreticileri ile birlikte bu kez Girne’ye taşıyacak. “Üreticiden Tüketiciye Kıbrıs Pazarı” sloganıyla geniş hedef kitlelere hitap eden, bilinmeyen birçok Kıbrıs ürününün gün yüzüne çıkmasını sağlayan bandabuliyam.com, yurdun dört bir yanındaki farklı ürünleri tüketici ile buluşturuyor. Bandabuliyam.com isimli site üzerinden Kıbrıs kültürüne ait yiyecek, içecek ve birçok farklı el emeği, göz nuru ürünün tanıtımı yapılıyor. Kuzey Kıbrıs Turkcell hatlı tüm üreticiler ürünlerinin tanıtım bilgilerini, isim, soy isim ve telefon numaralarını yazıp 3434’e göndererek siteye kayıt yapabiliyor. Üreticiler aynı zamanda [email protected] mail adresine de ürünlerinin fiyat bilgilerini ve fotoğraflarını gönderebiliyor.

Her kesimden üretici ve tüketiciye hitap eden “bandabuliyam.com” projesi için önemli isimlerin katılımıyla ‘Danışma Kurulu’ da oluşturuldu. Koordinatörlüğünü eko turizmci ve araştırmacı Zekai Altan’ın yürüttüğü Kurul’da şu isimler yer alıyor: Genel Koordinatör (Danışman) Zekai Altan, Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Sibel Taçay, Gıda Mühendisleri Odası Yazmanı Sıdıka Can, Yakın Doğu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu Müdürü ve Turizm Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Tülen Saner, Yakın Doğu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Dr. Nesrin Bahçelerli, Lefke Avrupa Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Aytaç Yıldırım, Organik Yaşam ve Tarım Derneği (ORYAT) Başkanı Seyit Yorgancıoğlu, HAS-DER Temsilcisi Hasan Çağlıoğlu, Dipkarpaz Belediyesi ÇATOM Temsilcisi Arzu Pürtül, Bağımsız Üretici Temsilcisi Hatice Beşir, Büyükkonuk, Kumyalı ve Mehmetçik Temsilcisi Gülay Komili ve Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Uzmanı Yaman Yalvaç.

“Sanat Engel Tanımaz” sergisi açılacak

Kuzey Kıbrıs Turkcell aynı zamanda engellilerle ilgili farkındalığı artırmak amacıyla geçen yıl ilkinin yapıldığı “Sanat Engel Tanımaz” isimli fotoğraf sergisiyle de festivalde yerini alacak. Geçtiğimiz yıl “Engelsiz Yürekler” ve “Denizleri Aşan Engelsiz Sporcular” olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmada 60’a yakın eser engellilerin dünyasından kesitler sunmuştu. 6 birbirinden değerli eser ile de Gülsen Bayraca, Yıltan Taşçı (2 eser), İlyas Yağlı, Tevfik Ulual, İsmail Özyol ödül sahibi olmuştu.
Fotoğrafçılık camiasında çok ses getiren, engellilere yönelik düzenlenen “Sanat Engel Tanımaz” fotoğraf yarışması birçok fotoğrafçılık derneği ve değerli ismin de desteğini almıştı. Alanlarında duayen isimlerden oluşan jürinin başkanlığını Kuzey Kıbrıs’ın gururu ve dünyaca bilinen, ünlü fotoğraf sanatçımız Hasan Hüseyin üstlenmişti.

Haziran 2013'te Bedesten’de görkemli bir açılış ile sergilenen Sanat Engel Tanımaz fotoğraf sergisi, Lefkoşa’dan sonra Güzelyurt ve Gazimağusa’da fotoğraf severler ile buluşmuştu. Sergideki birbirinden özel, ödüllü ve sergilenmeye değer fotoğraflarla farkındalık amacıyla oluşturulan sokak sergisinde ise sanatseverler bu eserleri Dereboyu Biyer, Kaner, Gloria Jeans, Koton, Journey, Domino's Pizza, Gara Sandık, Caramel, Leman Kültür ve Cadde Passport isimli iş yerlerine gidip görme şansı yakalamıştı.

10 Ekim’de başlıyor

10 Ekim saat 17:30’da Ramadan Cemil Meydanı’ndan Zeytinlik köy meydanına kortej yürüyüşü ile start alacak festivali açılış konuşmaları takip edecek.

Beşiktaş Belediyesi Bandosu konseriyle sürecek festivalde, daha sonra Girne Gençlik Merkezi Derneği, Romanya Bucovina Flowers ve İtalya Silence Teatro ekipleri dans ve halk oyunları gösterileri sunacak. İlk gün etkinlikleri Niyal
Öztürk’ün Zeytinlik köy meydanında vereceği konserle sona erecek.
 

Zengin program

11-12-13 Ekim tarihlerinde de çeşitli etkinlik, gösteri ve konserlerle devam edecek festivalin son günü olan 14 Ekim saat 18:00’de Beşiktaş Belediyesi Bando Topluluğu konseri, 19:00’da 3’üncü Zeytin Karikatürleri Yarışması ödül töreni, 20:00’de Sultan Durusular Konseri yer alacak. Festival, Grup SOS’in Zeytinlik köy meydanında vereceği final konseriyle sona erecek.
Kuzey Kıbrıs Turkcell,  bandabuliyam.com standı ve üreticileriyle birlikte Zeytin Festivali’nde yerini alırken üreticileriyle birlikte ürünlerini tanıtacak. Aynı zamanda şu anda 2’ncisinin düzenlendiği Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması’nın ilkinde dereceye giren resimler de festivali ziyaret edenlerin gezip görmeleri için sergilenecek.

tatlisu-harnup-festivali_2014-(13)-001.jpg

sanat-engel-tanimaz-sergisi_turkcell-(12).jpg

kalkanli-cakistes-festivali-(16).jpg

sanat-engel-tanimaz-sergisi_turkcell-(4).jpg