Lefkoşa Folklör ve Gençlik Merkezi Derneği tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Haftası nedeni ile düzenlenen “Engelsiz Şölen” etkinliği için ülkemize gelen İzmir Balçova Belediyesi Zihin Engelliler Halk Dansları ve Ritim Grubu, geçtiğimiz akşam Lefkoşa Türk Belediyesi’ni ziyaret ederek başkan Mehmet Harmancı ile görüştü.

Mimar Mehmet Vahip Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen görüşmede LTB Meclis Üyesi Çelen Çağansoy ile Balçova Belediyesi Meclis Üyesi Sinem Kılıç ve FOGEM Başkanı Salahi Döşemeci de hazır bulundu.

Grup üyeleri ile keyifli sohbetler

LTB Başkanı Mehmet Harmancı grup üyeleri ile tek tek ilgilendi, Lefkoşa’da nereleri ziyaret ettiklerini sordu ve gösterileri hakkında yorumlarda bulundu.

İzlediği gösteriden çok etkilendiklerini ifade eden Mehmet Harmancı, ekibin bu performansının sanatın engel tanımadığına en güzel örneklerden birisi olduğunu ifade etti.

Engelsiz Şehirler Komisyonu’nun çalışmaları anlatıldı

LTB’nin engelli hakları konusunda yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulunan Harmancı, Engelsiz Şehirler Komisyonu kurduklarını ve bu komisyonun şimdiden yararlı birçok çalışma yaptığını ifade etti. Mimarlar Odası’nın hazırladığı “Engelli Standartları Kitapçığı” konusunda gruba bilgi veren Mehmet Harmancı, bu standartları kamusal alanlarda hayata geçirme çabası içinde olacaklarına vurgu yaptı.

Hediye ve plaket takdimi yapıldı

Harmancı’nın konuşmasının ardından ritim grubu adına Balçova Belediyesi Meclis Üyesi Sinem Kılıç, günün anısına başkan Harmancı’ya bir hediye paketi sunarken, LTB Başkanı Harmancı da Lefkoşa’yı simgeleyen bir ahşap plaket takdim etti.