Almanya’nın Başkenti Berlin’de düzenlenen Fruit Logistica Yaş Sebze ve Meyve Fuarı’na, Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın organizasyonuyla KKTC’den de 4 firma katıldı.

Fuarın açılışına Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun’un da katılarak ülke ihracatçılarına destek verdiği belirtildi.

Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamaya göre, Alnar Narcılık Ltd, Akdeniz Narenciye İhracatçı Birliği, Ekosis ithalat ihracat ltd şti ve Sadik Kılıç Agriculture and Trading Ltd isimli firmalar 50 metrekarelik Kuzey Kıbrıs standında tanıtım yapıyor.

Açıklamaya göre, fuar açılışının hemen ardından Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, KKTC Berlin Temsilcisi Kemal Gökeri ile birlikte standı ziyaret ederek, KKTC’li ihracatçılarla görüştü ve işbirlikleri konusunda bilgi aldı.

Bugün başlayan 3 günlük fuarda katılımcılar, yeni iş bağlantıları oluşturmanın yanı sıra mevcut müşterileriyle ilişkilerini geliştirme fırsatı da buluyorlar. 

Bu yıl Mısır’ın partner ülke olduğu fuara, 2 bin 700 katılımcı stant açarak katıldı. Fuarı 120 farklı ülkeden 65 bin profesyonel is insaninin ziyaret etmesi bekleniyor.