KTSO Yönetim Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, “Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın taşocaklarıyla üzerinde yapmış olduğuı çalışmalarla ilgili olarak ciddi endişeler taşımaktayız. Taşocaklarının çalışmasıyla ilgili olarak hazırlanan tüzüğün ilgili paydaşlarla hiçbir şekilde paylaşılmadan ve bu yeni mevzuat konusunda sanayicilerden hiçbir görüş almadan uygulamaya konmasını şiddetle kınamaktayız” denildi.

Çevre ve ülke ekonomisi için hayati önem taşıyan taşocakları hakkında “oldu-bitti” yaratılmasını kabul etmenin söz konusu olamayacağı ifade edilen açıklamada, hükümete söz konusu tüzük çalışmasını durdurma; taşocaklarına düzenleme getirmek için paydaşlarla birlikte, ülke yapısı ve Avrupa Birliği mevzuatı da dikkate alınarak çalışma çağrısında bulunuldu.

KTSO YENİ TAŞOCAKLARINA KARŞI

KTSO olarak yeni taşocağı izni verilmesine karşı olduklarını, büyük yol ve su projeleri için verilen yeni taşocağı izinlerinin çevresel ve ekonomik ciddi sonuçlar doğruduğu kaydedilen açıklamada, taşocaklarının rehbilite edilmesi yerine kapatılmasının da bazı yerlerde çevresel açıdan kirlilik yaratan durumun asla düzelmemesine neden olacağı uyarısında da bulunuldu.

SANAYİ BÖLGELERİ

Ülkenin en önemli sorunlarının başında Organize Sanayi Bölgeleri’nin geldiği de kaydedilen açıklamada, Hükümete, söz konusu bölgelerin yönetimini o bölgelerde faaliyet gösteren işletmelerin kuracağı yönetimlere devretme çağrısı da yapıldı.

Açıklamada, yeni sanayi yatırımları konusunda yer gösterilemediği, bunun da ekonomi ve istihdamın yeterli oranda büyümesini engellediği ileri sürüldü.

Açıklamada, Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili Başbakanlık ve Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda yapılmakta olan yasa çalışmalarının hızlandırılması da istendi.